Znáte Aeromine? Jak asi budou vypadat naše střechy s další technologií?

(1/3) > >>

Tým Elektrika:
    Znáte Aeromine? Jak asi budou vypadat naše střechy s další technologií? Využití větrné energie je bezesporu další alternativou k již stávajícím možnostem. Aeromine je větrná elektrárna soupeřící s jímači o pozornost atmosférické energie. Co na to říká zkušenost hromosvodáře? Jak budou vypadat hromosvodní soustavy budoucnosti pokud si z rodinných domů uděláme efektivní sběrače energie?

Související ...
    ... elektrovinka k tomuto diskusnímu vláknu zde!

Jak byste reagovali na tuto související otázku vy?

Milan Hudec:
Když se podívám na střechy s FVE, které rostou jak houby po dešti, přičemž jakžtakž je ochráněna tak 1/15, jsem zvědav na počet požárů v příštích letech, pokud nedojde k radikálnímu navýšení, tak tu něco nebude hrát.

Jan Hájek:
No tohle ochránit bude rozhodně výzva větší než fotovoltaiku, ale asi jednodušší než klasickou větrnou elektrárnu. Pojistku bez ochrany před bleskem asi nebude snadné hradit.

Miroslav Minařík:

Dnes ráno jsme se sousedem rozebírali aktuální trend decentrální energetiky. Aby to bylo efektivní chce to více systémů, pokud je mám však synchronizovat a bezpečně provozovat, tak to kromě pořizovacích investic do jednotlivých technologií bude stát i něco víc.

Zatím cítím, že stále platí výrok klasika: "nechci slevu zadarmo"!

Martin Šanda:
Info o tomto systému už jsem viděl, ale nikde nejsou uvedeny žádné bližší informace. Jediné co se na webu píše, je že výkon cca 10kW na jednotku, nahradí to cca 6 fotovoltaickýc h panelů a to je vše. Z jakého materiálu je konstrukce,  co z toho leze za napětí, jak je to velké a jak to funguje, dá se to stohovat na sebe a další TTD jsem nikde nenašel.
 Z pohledu ochrany před bleskem, podle fotek bych to tak tipnul na výšku cca 3m asi jako jedno patro budovy. Podobné konstrukce na střechách už máme.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana