Co musí splňovat instalační krabice abyste jí věnovali pozornost?

<< < (3/4) > >>

Jan Franěk:
Je spousta věcí které se mi nelíbí, ale pokud je sám výrobce umožňuje, nemohu říci ani popel. S tím se často potkávám i jako RT. Nicméně než to prohlásím za závadu, musím si zjistit fakta. Pokud ta fakta mluví takovouto jasnou řečí, mohu si myslet co chci, ale o závadu nejde.

Byť například v rozvaděči dává velký smysl to, že co šroub to vodič, v případě takových to odbočení už to není tak horké. Stejným způsobem fungují například bokosvorky, stáčecí konektory a podobně. Nedovolím si jít proti výrobci (obzvlášť když jde o kvalitního výrobce),   protože ten to má podložené mnoha testy a zkoušením, která já nejsem ani schopen provést. Nezbývá mi než jeho návodu věřit. Tečka. Pocity musí jít v tento moment prostě stranou.

Nicméně pokud to budeš sám provádět, není problém objednat si krabici bez svorkovnice a klidně můžeš použít Wago, nebo cokoliv jiného. V tom ti nikdo jistě nebrání. Ber to jako standard, který jsi schopen samozřejmě udělat o kousek lépe.

Milan Hudec:
Výrobce patří k těm lepším, o to více nechápu jak může připustit až 4ks vodičů v jedné dírce čokolády.

Pavel Horský:
Citace: Milan Hudec  17.10.2022, 22:17

Já vidím pod jedním šroubkem čokolády vodiče dva.

Omlouvám se. Na mobilu jsem přehlédl. Na laptopu teď vidím, že je to tak. A to se mi tedy vůbec nelíbí. Docela by mě zajímalo, zda má toto řešení výrobce řádně odzkoušené a zcertifikované .

Václav Třetí:
No nevím, zda firmu Hensel dále považovat za solidní. Uvažovat čtyři vodiče 1,5qmm pod jedním šroubkem mi připadá hodně nespolehlivé. Hlavně už jenom vidina, jak bude krabička přeplněná a nepřehledná. Na obrázku mají hezky zapojené tři kabely (zřejmě 5 x 1,5),  to je ještě snesitelné, ale co větší počet kabelů s větším průřezem?

Jiří Kantner:
Citace: Václav Třetí  18.10.2022, 13:09

No nevím, zda firmu Hensel dále považovat za solidní. Uvažovat čtyři vodiče 1,5qmm pod jedním šroubkem mi připadá hodně nespolehlivé. Hlavně už jenom vidina, jak bude krabička přeplněná a nepřehledná.

Krabici jsem v ruce neměl, proto ji nehodlám zatracovat. Ono velmi záleží na detailech provedení té šroubové spojky, geometrii čela toho šroubu, případně jestli ta svorka je s přítlačným páskem nebo ne. Dovedu si představit jak by kvalitní provedení mohlo vypadat. Ne každá svorka se šroubem musí mít veškeré nectnosti jako ta nejlevnější čokoláda v plastu. 
Údaje v dokumentaci výrobce 8x 1,5mm2 pro dva otvory svorky při maximálním zaplnění krabice, monážníka rozhodně neomezuje ale dává možnost koncentrovat do takové krabice celkem slušný chaos. Inteligentní projektant tohle nikdy nevyužije.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana