Co musí splňovat instalační krabice abyste jí věnovali pozornost?

<< < (2/4) > >>

M S:
Citace: Vlado Konrád  17.10.2022, 16:48

Súkromné rozhodnutie. Ako ho odôvodníte?

Pohodlnosť a rýchlosť práce, stabilnosť spoja.

Mám napríklad plnú dielňu Phoenix Contact rady ST a keď sa minú, prechádzam na Wago 2XXX, keďže do Phoenix ST sa nedajú zasunúť vodiče bez otvorenia klietky nástrojom. Wago toto zvláda bez problémov a práca je oveľa rýchlejšia. Inštalačné krabice tiež preferujem beznástrojové, alebo aspoň v push-in verzii.

Milan Hudec:
Citace: Pavel Horský  17.10.2022, 11:18

Milane, asi nechápu...

Někde bylo psáno, že ne více než jeden zž pod jedním šroubem.
S oblibou jsme tím napravovali montážníky při pohledu na hliníkovou sběrnu v oceloplechovýc h rozvaděčích, kde bylo více PEN pod jedním šroubem považováno za český folklór  :)
Ale to co je na obrázku se mi zdá být v naprostém pořádku.

Já vidím pod jedním šroubkem čokolády vodiče dva.

Jan Franěk:
Citace: Milan Hudec  17.10.2022, 22:17

Já vidím pod jedním šroubkem čokolády vodiče dva.

Toto není rozvaděč, ale odbočná krabice.  (norm) Je pouze otázkou jestli tato svorka umožňuje použití více vodičů, nebo pouze jeden. To z obrázku neposoudím. Pouze z návodu.

Václav Třetí:
Na obrázku vidím deset šroubků v pěti svorkovnicích a 15 vodičů - tedy v každém polu svorkovnice musí být pod jedním šroubkem dva vodiče. To se mi nelíbí obecně, nejen u PE.

Milan Hudec:
Citace: Jan Franěk  18.10.2022, 00:18

Toto není rozvaděč, ale odbočná krabice.  (norm) Je pouze otázkou jestli tato svorka umožňuje použití více vodičů, nebo pouze jeden. To z obrázku neposoudím. Pouze z návodu.

Jsou to další spoje v serii s tím v rozvaděči, přes které teče úplně stejný proud, tak by i nároky na spojování měli být na cca stejné úrovni.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana