Lze v paneláku v rámci poschodí propojit dvě stoupačky?

<< < (3/6) > >>

Peter Munka:
Byty sa predlzovackami prepajaju uz davno, opaleni absolventi ucilista v odbore pomocny murar zoberu kabel, na obe strany daju zastrcku, zasunu v byte A a byte B a vsetko funguje :-)

Peter Munka:
Z opisu pana Hudca je situacia jasna. Teraz ma kazdy byt svoj privod ukonceny v plechovej stupackovej sachte, kde su istice a elektromery. Dva byty napriklad na lavej strane sa chcu napojit na elektromer na pravej strane (a svoje elmery zrusit),  co znamena natiahnut krizom cez chodbu kabel. Na pravej strane bude jediny byt s elektromerom a druhy byt vpravo staci prepojit vnutri stupaciek vpravo.

Jiří Schwarz:
Citace: Peter Munka  13.10.2022, 12:24

... opaleni absolventi ucilista v odbore pomocny murar zoberu kabel, na obe strany daju zastrcku...

Ta "kvalifikace" není podmínkou.
Už jsem takové řešení viděl u člověka se SŠ vzděláním technického směru, když chtěl napájet chatu elektrocentrál ou

Jan Franěk:
Citace: Peter Munka  13.10.2022, 12:27

Z opisu pana Hudca je situacia jasna.

Mě to například jasné není. Jedná se o "prostředek" stoupačky, nebo je to jejich konec? Pak kdy by se jen ten konec přepojil za elektroměr a nebylo by zapotřebí cokoli navíc tahat po chodbách. Případně by se zrušili jen dva elektroměry a pokaždé by se dva byty na jedné ze stoupaček zapojili za jedno měření. Opět jednoduché zapojení bez potřeby cokoliv přetahovat na chodbách. Jen by se vložil podružný elektroměr na jeden z bytů.

Možností je celá řada, jen znát technické podrobnosti.

Peter Munka:
Mne sa to javi takto : lava strana, byty B1, B2. Prava strana, byty B3, B4. Vsetko na jednom poschodi. Poziadavka je, namiesto 4 elektromerov mat len jeden spolocny pre vsetky byty B1 ... B4. To bez prepojenia pravej a lavej strany nejde.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana