Má někdo za sebou prodloužení na TIČR podle zákona 250/2021 Sb.?
pegas100:
Ano, zbytečně moc. A kdo je vyrobil? No přeci TIČR, který má v tom byznys.
Milan Hudec:
Jich může být přesně tolik, kolik činí poptávka trhu po jejich práci.
Nějak vám kolegové nerozumím.
Jan Franěk:
Osobně nemám problém s jejich počtem, ale kvalitou. Zdravá konkurence je hnací silou podnikání. TO vždy kazí přílišná regulace, dotace a pomalá justice.
TIČR se prostě jen snaží uživit v tom našem rybníčku, jak jen může a jak je mu to státem umožněno. Že má ten systém chyby je jasné. Vše do čeho se stát míchá, je prostě zmatek a bordel. Již dávno víme, že cesta do pekla je dlážděna dobrými úmysli.
Jan Franěk:
Tak, mám to za sebou.
Nyní je písemná část, prováděná na NTB v připravené aplikaci. Jsou základní 4 témata (otázky ke stažení na stránkách TIČR). Dohromady cca 410 otázek a v testu se objeví mix 60 otázek ze všech čtyřech témat. Tedy děláte jeden test a na konci po kliknutí na vyhodnocení, vidíte okamžitě výsledek v "bodech" (počet správných odpovědí) a v procentech úspěšnosti. Na těch procentech záleží. Nesmíte mít celkově pod 80%
Čas byl víc než dostatečný, něco přes 100minut (teď si nejsem jist kolik přesně) ale pokud se s dobře připravíte, je to otázka cca 15-25 minut. .
Poté co úspěšně projdete písemným testem na NTB, probíhá klasický osobní pohovor nad různými tématy. Někdo je hotový hned, jiný ve stresu tráví se zkoušejícím i 15-20 minut. Nicméně jsem nikde neviděl a od nikoho dalšího neslyšel nic o jakékoliv buzeraci ze strany zkoušejících z TIČRu, spíš naopak. Zkoušejících bylo více a postupně si nás rozebrali, tak se celá "parta" dostala ven celkem rychle. Ani nevím jestli se to někomu nepodařilo, nebo prošli všichni, protože když jsem se dostal ven (po mém o 15 minut pozdějším příjezdu kvůli dopravě) byla většina kolegů pryč.
Tedy nijaké zásadní změny ve stylu zkoušení, jen jiné zákony, nařízení vlády a vyhlášky. ;)
Kamil Novák:
Má někdo zkušenost s aplikací "Testy pro revizní techniky TiČR 2024 minimum RT" od firmy Iris Elektro (ielectro.com)?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana