Komerční sdělení

|
 |
« kdy: 10.10.2022, 08:17 » |
|
ABB uvádí Konfigurátor pro domovní elektroinstala ce ... ... pro spínače, zásuvky i inteligentní elektroinstala ce. Usnadní práci, ušetří čas .... Jak snadno naplánovat elektroinstala ci v jednotlivých místnostech, na nic nezapomenout a navíc získat nákupní seznam, v němž jsou zahrnuty všechny potřebné komponenty? Není nic jednoduššího, než použít konfigurátor pro domovní elektroinstala ce. Související ... ... článek k tomuto diskusnímu vláknu zde! ... zdroj s podrobnostmi videoklipu zde! Co pozitivního a konstruktivníh o byste doplnili k této informaci? ABB uvádí Konfigurátor pro domovní elektroinstala ce ...
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Jan Franěk
Český elektrikář - živnostník

váš elektrikář a revizní technik
|
 |
« Odpověď #2 kdy: 10.10.2022, 13:14 » |
|
Osobně zatím nee. Ale chystám se některé z jejich školení a teprve pak se na to zkusím podívat. Když řádně nevím co to umí, tak nechci marnit čas. Obecně se mi jejich pomůcky pro montážníky celkem zamlouvají
|
|
|
Zaznamenáno
|
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci. Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci. Revize el. a hromosvodů do 1000V Topné kabely k vytápění i ochraně majetku. www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585
|
|
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK

Podbořany - projekční a revizní činnost E2A, E2B
|
 |
« Odpověď #4 kdy: 11.10.2022, 18:32 » |
|
Tak mi to nedalo a malinko jsem otestoval..... ..
Na začátku konfigurace lze zvolit zda budu plánovat inteligenci, nebo klasiku. Následně si mohu vybrat z devíti ABB Designů, na další stránce pak barvu. A pak se pro normálního průměrného smrtelníka pootevře peklo.
Volba počtu pater....beru, nic na tom není. Následuje volba půdorysů a tam jsem se setkal s prvním oříškem. Protože jsem od přírody líný, převedl jsem si půdorys jednoho patra do PDF a ten jsem načetl v domění, že tak budu moci dále tvořit do tohoto načteného půdorysu. Dál jsem se touto cestou nikam nedostal. Program přestal reagovat. Nevím, zda je to chyba ze strany vývojáře a nebo z mé strany jako uživatele.
Takže reset a znovu...
Pak jsem zvolil "přidat místnost". Cesta jednoduchá, kde se dá zvolit několik předvolených půdorysů s pravoúhlými tvary místností. Složitější tvary nelze a myslím, že to třeba ani není potřeba....i když, třeba mě by se to jako uživateli líbilo.
Po volbě půdorysů, která bude asi tím nejsložitějším v celém projektu jsem přešel do výběru jednotlivých prvků instalace. Po krátkém ošahání pohoda a klídek. Výběrem komponentů si pak volím, zda budou spojeny ve společných rámečcích a to svislých nebo vodorovných. Ano, to se mi líbí. Dokážu si představit, že bych využil i jako projektant k jednoduchému nakonfigurován í použitých komponentů v navrhované elektroinstala ci s výstupem materiálů, které si pak překlopím do výkazu výměr a do rozpočtu akce. Kolikrát jsem hledal vhodný regulátor osvětlení, který jde např. kombinovat s tlačítky (rozsvěcení a regulace osvětlení z více míst), nebo jsem listoval v katalogu a hledal kompletaci datových zásuvek. Zde se vše děje bez listování.
Celkové hodnocení...
Laik, který nikdy nepracoval s podobným konfigurátorem, kde se při tvorbě půdorysů volí poměrně dost proměných, to pravděpodobně vzdá a obrátí se na někoho, kdo mu vše vypracuje. A profík tuto aplikaci zřejmě využije v jednoduchém režimu jen za účelem celkového materiálového vástupu (jak jsem uvedl výše).
Dobrá aplikace, kterou budu brát jako bonus ke své každodenní práci.
|
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví Návrhy a výpočty umělého osvětlení Návrhy ochrany před bleskem a přepětím Revizní technik E2A, E2B http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602 email: horac@podborany.cz
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK

|
 |
« Odpověď #5 kdy: 11.10.2022, 18:38 » |
|
Zde je náhled na původní půdorys, který jsem vložil coby PDF. Nejen, že s ním nešlo dál pracovat, ale nenašel jsem ani možnost jeho otočení.
|

půdorys.jpg (149.87 KB, 1903x931 - prohlédnuto 365 krát.)
|
|
Zaznamenáno
|
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví Návrhy a výpočty umělého osvětlení Návrhy ochrany před bleskem a přepětím Revizní technik E2A, E2B http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602 email: horac@podborany.cz
|
|
|
|
|
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK

|
 |
« Odpověď #11 kdy: 01.11.2022, 07:33 » |
|
Nemám moc času vysedávat na webinářích ale pokud to budu moci tady najít v archívu tak kouknu.
I já se přidávám s prosbou pověšení sem na diskuse. Chtěl jsem se ještě přihlásit a už nelze. Nějak mi uniká proč to už nejde, když jde o webinář. 
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Miroslav Minařík
"Nejvyšším úkolem není teoretické poznání, nýbrž praktické umění žít!" Sokrates

Odborná publicistika v instalační elektrotechnice.
|
 |
« Odpověď #12 kdy: 01.11.2022, 08:01 » |
|
I já se přidávám s prosbou pověšení sem na diskuse. Chtěl jsem se ještě přihlásit a už nelze. Nějak mi uniká proč to už nejde, když jde o webinář.  Pavle, dva roky se snažím o vysvětlení rozdílu mezi webcastem a webinářem a marně. :-) Principální rozdíl je ten, že webcast se dělá plošně, tedy spíš jako přednáška velkému sálu a webinář se pořádá pro malé skupinky aby se mohlo o jednotlivých detailech i diskutovat. Skutečnost, že se něco streamuje a něco pořádá na uzavřeném kanále je podružné. Co značka výrobce, to jiný model prezentace. Někdo dává holt přednost uzavřené malé skupině. Webinář se dá udělat i pro tisíc účastníků ale to musí někdo moderovat a to je pak už nutný štáb režie. Webcast se nemoderuje, ten se odstreamuje a pak odpoví došlé dotazy. V každém případě, pokud bude mít někdo svůj zznam, rád na něj sám kouknu.
|
|
|
Zaznamenáno
|
Elektrika NENÍ časopis! 
|
|
|