Lze někde sehnat sklíčka do pojistkových hlavic E33?

(1/3) > >>

Kamil Novák:
Ono už je to trochu retro, ale neví někdo, jestli je někde možné sehnat náhradní sklíčka do pojistkových hlavic E33? Cca 100 kusů?
Google mi nepomohl...  :-\

Jiří_Hrubý:
Ono je hlavně těch typů hlavic několik a každá má jiný rozměr i upevnění skla.
Při ceně hlavice a práce s výměnou skla, takovou věc nikdo nedodává jako ND.
Ale máte možnost si je buď nasekat ze slídy, nebo nakoupit kulatý krycí sklíčka pro mikroskopii, pokud bude skladem požadovaný průměr. Jen hledejte mezi běžným provedením, ta kvalitní násobně převyšují cenu celé hlavice, obyčejný jsou za korunu.

Václav Třetí:
U dnes nejběžnějšího provedení hlavic E33 je stejně velké sklíčko (průměr 20 mm) jako u E27 a těch bývá v zásobách dost. "Sklíčka" jsem také dělal, použil jsem průhledný plast  o tloušťce asi 1 mm  a vysekal je dutým razníkem na kůži.  Chybějící pružinky se dají udělat ze svářecího drátu pro Co-čko o průměru 0,8 nebo 1 mm. Sklíčka většinou chybí, protože je odstraňují hloupí údržbáři, kteří nevědí, že kontrolovat průchodnost pojistky lze na šroubku držícím vrchní díl poj. spodku.

Miroš Jan:
Citace: Václav Třetí  05.10.2022, 13:38

Sklíčka většinou chybí, protože je odstraňují hloupí údržbáři, kteří nevědí, že kontrolovat průchodnost pojistky lze na šroubku držícím vrchní díl poj. spodku.

Václave BINGO!!
To je tak, když se v učení nedává pozor na vykládanou látku. ;)

Jiří_Hrubý:
A pak se chytrý údržbář, který dával pozor na vykládanou látku, potká s rozvaděčovým polem ve stylu OCEP, ze kterého koukají jen hlavice a jako napotvoru ve verzi bez měřící dirky.
Pak se stane nevyhnutelné, vyrazí sklíčko vadaskou a život jde dál.
Sotva mu někdo dovolí koupit třeba 100 hlavic s měřící dírkou jen tak.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana