Jak na rozvody v hořlavých hmotách?
Miroš Jan:
V případě zkratu mezi vodičem L a N, při správně navrženém jištění musí jistič vypnout. Podle mne je prvním příznakem problémů klesající izolační odpor kabelu. No a to vám proudový chránič velice spolehlivě pohlídá. Je to v podstatě takový HIS (hlídač izolačního stavu). Samozřejmě pokud nepočítáme s eventualitou, že nějaký dobrák veme sekyrku a nesekno do kabelu přímo. Ele i tak musí předřazené jištění vypnout, včetně chrániče.
TO Rozmahel.
Kolikrát se vám stalo že ste měl tak jak popisujete poškozený kabel ?
Rozmahel Vladimír:
TO: Miroš
Když se podíváte na začátek diskuse, zjistíte, že názor na možnou poruchu není můj, ale výrobce kabelů. Jestliže normy nejsou závazné, pak stanovisko výrobce ANO. Osobně jsem se setkal se zkraty kabelů, prozatím ne v hořlavých hmotách. V případě možného problému pak výrobce může řict " my jsme to doporučili ". Komu potom zůstane Černý Petr?
Miroš Jan:
Přeji pane Rozmahel.
Pokud bych se neměl spolehnout na protokol od výrobce, tak nic neudělám.Podle mne jsme zašli do extrému. Pokud výrobce pouze "připouští". tak to neřeším.Znova opakuji zatím se mě nestalo že bych narazil na kabel s takovou vadou.
Aprpopo byl ste někdy v kablovce na exkurzi ? Proč se ptám, při výrobním procesu kabelů, mě mozek nebere že by se kabel takto poškodil.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana