Aké zásuvky používate pre 12VDC rozvod ?

(1/3) > >>

Peter VoltElektro:
Mám 12VDC rozvod pre malé spotrebiče ako napr. router, nabíjačka tužkových batérií, t.j. všetko, čo bežne funguje s adaptérmi 230VAC/12VDC a používa bežný okrúhly napájací konektor pre 12VDC.
Nechcem aby priamo zo steny trčali pevne uchytené kábliky ale aby bolo možné aj na strane steny káblik vytiahnuť, nahradiť ho napríklad kratším kusom, alebo dočasne dať preč.
Neviem nájsť vhodné typy DC zásuviek/zástrčiek, ktoré by sa hodili na strane steny, napríklad som našiel konektory AMASS - lenže panelová verzia má piny namiesto dierok a to sa mi nepáči,
neviem nájst niečo dostatočne malé, mechanicky robustné a aby to znieslo napríklad 10A.

Kto máte 12VDC rozvod, aké konektory používate na strane steny ?

Peter Munka:
To ako mate v byte / dome extra rozvod 12V a planujete tahat z nejakej zasuvky aj 10A ? To ma zaujima, kde to ma centralny zdroj a ako su riesene ubytky napatia a istenie ?
Nu z a k otazke, ziadne male zariadenie nebude brat viac ako 2A, pouzil by som taky isty konektor, ale vo verzii na panel, ako ma samotne zariadenie, vacsinou sousy 2.1 alebo 2.5 / 5.5 mm konektor a zapajal to kablikom samec - samec.

Tomáš Bláha:
Známý má na lodi použité konektory Speakon... Jsou robustní, pojištěné proti vypadnutí a proud dají 10A bez problémů (používají se ve výkonové audio technice - zesilovače a  reproboxy). Piny jsou uvnitř těla konektoru skryté... Akorát nejsou uplně malé.... Tipuji nějaká chata a (polo) ostrovní provoz?

Peter VoltElektro:
Áno, chata, ostrovný systém. Tak tých 10A pre malý spotrebič vnútri som trochu prehnal.
Najsilnejší spotrebič vnútri ktorý už mám takto zapojený má originálny zdroj 12VDC/5A, takže opravujem, min. 5A je potrebných (zatiaľ).

Pozerám na špecifikáciu tých konektorov Speakon, vyzerajú robustné, tiež som o nich už počul že ich niekto používa aj na napájanie. Hľadám niečo menšie, napríklad kebyže existuje verzia tohoto konektora na panel (v prílohe).

Miloslav Stehno:
Hledejte modelářské konektory, XT60, XT90:
http://www.hezkyden.cz/shop/konektor-xt60-panelovy/
Panelový si vyberte (sames/samice) a protikus si kupte obyčejný (ne do panelu)...
Vydrží neskutečný pecky - rozuměj Ampéry  8)  .

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana