Redakce portálu Elektrika
Redaktoři portálu právě konající službu

|
 |
« kdy: 24.08.2022, 08:02 » |
|
Výrobní portfólio SEZ Dolný Kubín Výrobní portfólio SEZ Dolný Kubín. Slovenská značka SEZ má sedmdesátileto u tradici v produkci poměrně širokého portfólia elektroinstala čního materiálu. Pro představu jde o elektroinstala ční trubky, spínače, rozvaděče, svorkovnice, vypínače a zásuvky, nebo také průmyslové vidlice a zásuvky. Celý sortiment naleznete v tomto katalogu. Co vše z produkce slovenského SEZ Dolný Kubín užíváte? Související ... ... elektrovinka k tomuto diskusnímu vláknu zde! Jak byste reagovali na tuto související otázku vy? Co vše z produkce slovenského SEZ Dolný Kubín užíváte?
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Viktor Klemon

|
 |
« Odpověď #2 kdy: 25.08.2022, 17:32 » |
|
Pán kolega, doporučil by som vyskúšať práve výrobok SEZ, vidlice IVN 1653 majú odlahčenie riešené nie mostíčkom vnútri ako v minulosti, ale mohutným svorným systémom sťahovaným maticou priechodky. Nepoznám vidlicu s rýchlejšou, spoľahlivejšou a pohodlnejšou montážou. Výrobky ostatných výrobcov si nepúšťam do rajónu. https://www.sez.sk/produkty/ivn-1653/Dobré sú aj ich zásuvkové skrinky a spínače
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
|
Milan Hudec

|
 |
« Odpověď #4 kdy: 26.08.2022, 09:09 » |
|
Pán kolega, doporučil by som vyskúšať práve výrobok SEZ, vidlice IVN 1653 majú odlahčenie riešené nie mostíčkom vnútri ako v minulosti, ale mohutným svorným systémom sťahovaným maticou priechodky. Nepoznám vidlicu s rýchlejšou, spoľahlivejšou a pohodlnejšou montážou. Výrobky ostatných výrobcov si nepúšťam do rajónu. https://www.sez.sk/produkty/ivn-1653/Dobré sú aj ich zásuvkové skrinky a spínače Tyhle s rychlouzávěrem nepoužívám vůbec, pro amatérské použití typu 1x za měsíc připojit cirkulu a pod.asi dostačující.
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
|
Jan Franěk
Český elektrikář - živnostník

váš elektrikář a revizní technik
|
 |
« Odpověď #7 kdy: 26.08.2022, 10:59 » |
|
Vzpomínám si na šedé průmyslové zásuvky 380V, keramické svorkovnice, Jističe ITV (snad se nepletu), bakelitové stoupačkové svorkovnice, věnečky a podobně. Dnes tuto značku ve velkoobchodech nahradili z většiny jiní výrobci a tak pokud někdo netrvá na konkrétním produktu konkrétní značky, má jen málo šancí se s tímto tradičním výrobcem potkat. Tak to asi vnímám já osobně.
Jak vidno některé reakce kolegů, sejde z očí, sejde z mysli. Asi by to chtělo lepší propagaci a být více vidět u VO.
|
|
|
Zaznamenáno
|
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci. Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci. Revize el. a hromosvodů do 1000V Topné kabely k vytápění i ochraně majetku. www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585
|
|
|
David Hruda

|
 |
« Odpověď #8 kdy: 26.08.2022, 11:16 » |
|
Retrofity KT. Stoupačkové svorkovnice. Krabice 68 pod omítku. Nic víc mě nenapadne.
|
|
|
Zaznamenáno
|
Revize E2/A, montáže, projekty, alarmy... Smluvní partner společnosti EG.D Znalec v oboru ELEKTROTECHNIK A: rozvody a instalace, spotřebiče, hromosvody a ochrana proti přepětí, revize el. zařízení a hromosvodů. ELEKTRONIKA: zabezpečovací systémy, spotřební elektronika Jih ČR www.elektro-hruda.cz
|
|
|
|
Jan Franěk
Český elektrikář - živnostník

váš elektrikář a revizní technik
|
 |
« Odpověď #10 kdy: 26.08.2022, 12:25 » |
|
není problém utěsnit i dnešní slabou dvoužilovou CYKY a proti klidně 5x4. .....
Jo, pobavilo  vidím kalsickou třížilovou CYKYnu (Podle barvy 3Jx1,5)  Jen uvidíme jak budou za pár let vypadat šroubky na víčky. Ty jsou za mě šizené...
TO je problém více produktů a výrobců. Přitom jsou šroubky dost důležitou částí celku.
|
|
|
Zaznamenáno
|
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci. Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci. Revize el. a hromosvodů do 1000V Topné kabely k vytápění i ochraně majetku. www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585
|
|
|
|
|
Kamil Novák
OSVČ

|
 |
« Odpověď #13 kdy: 28.08.2022, 14:50 » |
|
A co jističe řady PE a PR, schválené i pro připojení hliníkových vodičů? Naprosto správný postřeh! Pro elektrikáře, kteří dělají částečné rekonstrukce ve starších, zejména panelákových bytech, kde je nové zpravidla jen bytové jádro a ostatní se ponechává (včetně Al vodičů), je SEZ (a pak ještě Bonega) jedinou volbou. Nepodařilo se mi dopátrat žádného jiného výrobce, který má atest na připojování Al vodičů do svorek jeho produkce. 
|
|
|
Zaznamenáno
|
Revizní technik E2/A - specializace na přístroje a zařízení ve zdravotnictví. působnost : zdravotnictví - celá ČR, ostatní revize - Královéhradeck ý, Pardubický a Liberecký kraj
|
|
|
|
Kamil Novák
OSVČ

|
 |
« Odpověď #15 kdy: 28.08.2022, 19:16 » |
|
Spousty nových instalací je provedeno AL 16, 25, 35 Tj.jističe cca. 50 či 63A. Nechce se mě věřit, že vždy v těchto případech najdu jen tyto značky. No tak v bytových instalacích (o kterých jsem psal) se zpravidla historicky vyskytují Al 2,5 - 4 a při částečné rekonstrukci se osazují nové rozvaděče s novými jističi 10 a 16A a to i pro nerekonstruova né vývody. Ale to není podstatné. Jestliže tam montážnící dají něco jiného než SEZ nebo Bonega, píšu to jako závadu. Není to můj "plezír", ale od ostatních rozšířených výrobců mám potvrzeno, že do jejich produktů nelze Al vodiče používat. A když, tak za pomocí nějakých Cupalových redukcí.
|
|
|
Zaznamenáno
|
Revizní technik E2/A - specializace na přístroje a zařízení ve zdravotnictví. působnost : zdravotnictví - celá ČR, ostatní revize - Královéhradeck ý, Pardubický a Liberecký kraj
|
|
|
|
|