Jaké jste provedli změny ve svých RZ dle nového NV 190/2022 Sb.?

(1/3) > >>

David Tobiáš:

Rád by jsem se pozastavil nad námi všem známém aktuálním tématu ohledně provádění revizí  dle NV 190/2022 Sb.,  konkrétně nad změnami, které toto NV přineslo.

Bohužel mi to přijde, jako najdi si svůj neznámí počet rozdílů a možná se pak mezi námi najde pár kolegů, kteří od 1.7.2022 vydávají opravdu správné revizní zprávy z hlediska těchto změn RT.

Určitě je potřeba dopsat do přehledu, podle čeho byla RZ napsána, toto NV.Dále dle NV 190/2022 Sb. bychom měli změnit větu v celkovém posudku - Revidované vyhrazené elektrické zařízení...
Trochu mě třeba mate, zda by hlavička revizní zprávy neměla být také změněna? ZPRÁVA O XXXXXX REVIZI VYHRAZENÉHO ELEKTRICKÉHO ZAŘÍZENÍ?

Jaroslav Jonáš:
Rozdíly mezi již neplatnými předpisy a novými předpisy by si měl každý najít sám, pokud se tímto hodlá opravdu zabývat, a nečekat na stříbrný podnos. To by potom spousta lidí nové předpisy ani moc nečetla. Do RZ neuvádím NV, ale číslo normy pro revize. Dále už spoustu let nepíšu, že se jedná o Revizi elektrického zařízení, ale o Revizi elektrické instalace.

Petr Tobolík:
NV tam musíte uvést. Tedy tak mi to přednesli na Tičru. A uvést vše co NV nařizuje.

David Tobiáš:
Citace: Jaroslav Jonáš  18.08.2022, 19:39

Rozdíly mezi již neplatnými předpisy a novými předpisy by si měl každý najít sám, pokud se tímto hodlá opravdu zabývat, a nečekat na stříbrný podnos. To by potom spousta lidí nové předpisy ani moc nečetla. Do RZ neuvádím NV, ale číslo normy pro revize. Dále už spoustu let nepíšu, že se jedná o Revizi elektrického zařízení, ale o Revizi elektrické instalace.

Rozhodně nechci nic na stříbrném podnose. Je to samozřejmě na každém, zajímají mě ale postřehy ostatních kolegů a na tom není nic špatného. Každopádně to, že tam neuvádíte NV správně není, protože podle toho NV by jste měl při revizi postupovat :)

Milan Hudec:
Citace: Petr Tobolík  19.08.2022, 07:11

NV tam musíte uvést. Tedy tak mi to přednesli na Tičru. A uvést vše co NV nařizuje.

Toto je logické, revizi VTZ provádíme na základě zákona a jeho prováděcích předpisů, nikoli dle obecné normy pro revize, touto pouze precizujeme.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana