David Tobiáš

|
 |
« kdy: 18.08.2022, 06:47 » |
|
Rád by jsem se pozastavil nad námi všem známém aktuálním tématu ohledně provádění revizí dle NV 190/2022 Sb., konkrétně nad změnami, které toto NV přineslo. Bohužel mi to přijde, jako najdi si svůj neznámí počet rozdílů a možná se pak mezi námi najde pár kolegů, kteří od 1.7.2022 vydávají opravdu správné revizní zprávy z hlediska těchto změn RT. - Určitě je potřeba dopsat do přehledu, podle čeho byla RZ napsána, toto NV.
- Dále dle NV 190/2022 Sb. bychom měli změnit větu v celkovém posudku - Revidované vyhrazené elektrické zařízení...
Trochu mě třeba mate, zda by hlavička revizní zprávy neměla být také změněna? ZPRÁVA O XXXXXX REVIZI VYHRAZENÉHO ELEKTRICKÉHO ZAŘÍZENÍ?
|
- Revizní technik E2A - Poskytování technických služeb k ochraně majetku a osob EZS a CCTV od návrhu až po samotnou realizaci https://revize-tobias.cz / +420 774 632 948
|
|
|
|
|
|
David Tobiáš

|
 |
« Odpověď #3 kdy: 19.08.2022, 08:57 » |
|
Rozdíly mezi již neplatnými předpisy a novými předpisy by si měl každý najít sám, pokud se tímto hodlá opravdu zabývat, a nečekat na stříbrný podnos. To by potom spousta lidí nové předpisy ani moc nečetla. Do RZ neuvádím NV, ale číslo normy pro revize. Dále už spoustu let nepíšu, že se jedná o Revizi elektrického zařízení, ale o Revizi elektrické instalace.
Rozhodně nechci nic na stříbrném podnose. Je to samozřejmě na každém, zajímají mě ale postřehy ostatních kolegů a na tom není nic špatného. Každopádně to, že tam neuvádíte NV správně není, protože podle toho NV by jste měl při revizi postupovat 
|
- Revizní technik E2A - Poskytování technických služeb k ochraně majetku a osob EZS a CCTV od návrhu až po samotnou realizaci https://revize-tobias.cz / +420 774 632 948
|
|
|
Milan Hudec

|
 |
« Odpověď #4 kdy: 19.08.2022, 10:33 » |
|
NV tam musíte uvést. Tedy tak mi to přednesli na Tičru. A uvést vše co NV nařizuje.
Toto je logické, revizi VTZ provádíme na základě zákona a jeho prováděcích předpisů, nikoli dle obecné normy pro revize, touto pouze precizujeme.
|
|
|
|
|
František Šohajda

RT E2-A
|
 |
« Odpověď #6 kdy: 22.08.2022, 13:11 » |
|
Hlavně z toho neblbnout. Za dlouhé roky jsem neviděl, že by na jakékoli revizní zprávě byl uvedený tehdejší Zákon o VTZ nebo vyhl. 20 a později vyhl.73; Nikdo tento detail nikdy nezmiňoval ani kdysi na IBP, ani později na ITI a následně na TIČRu. Nikomu to nikdy nechybělo, a tak to nejspíš zůstane i nadále.
Tak! Ale kolegovi to prý řekli na TIČRu.... Všechny zkoušky RT byli bez zákona v revizi!A jich pár už bylo..  NV tam musíte uvést. Tedy tak mi to přednesli na Tičru.
|
RT -EZ - elektroinstala ce domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...
|
|
|
Jan Franěk
Český elektrikář - živnostník

váš elektrikář a revizní technik
|
 |
« Odpověď #7 kdy: 22.08.2022, 13:54 » |
|
Domnívám se, že ČSN 33 2000-6 v poslední edici, jasně určuje, co musí, nebo může taková revizní zpráva obsahovat. Je tam dostupný i nějaký vzor/příklad.
|
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci. Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci. Revize el. a hromosvodů do 1000V Topné kabely k vytápění i ochraně majetku. www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585
|
|
|
|
|
|
David Hruda

|
 |
« Odpověď #11 kdy: 22.08.2022, 23:37 » |
|
Bylo to po telefonu...a neoficiálně.
Tak snad to nebylo i tajné... 
|
Revize E2/A, montáže, projekty, alarmy... Smluvní partner společnosti EG.D Znalec v oboru ELEKTROTECHNIK A: rozvody a instalace, spotřebiče, hromosvody a ochrana proti přepětí, revize el. zařízení a hromosvodů. ELEKTRONIKA: zabezpečovací systémy, spotřební elektronika Jih ČR www.elektro-hruda.cz
|
|
|
|