Proč se ochraný vodič (PE) izoluje?
Miroslav Minařík:
Teď jsem si vpomněl na Jindřicha Nezvala jak vzpomínal na jednoho brněnského inspektora, tuším z bývalého ITI. Na jméno si později vzpomenu. A tady to izolování také zmiňuje!
Radim Strycharski:
Holý Cu nebo Al vodič vede skrytě několika prostředími s neurčitou teplotou, vlhkostí, prašností, s neznámým náhodným dotykem ke kdejakému zdivu nebo kovové konstrukci, pouští do sebe neznámo kde bludné proudy… Tak z takové představy mě docela mrazí. Tady bych viděl aplikaci čl. 522.5 ČSN 33 2000-5-52 ed. 2.
Jiří Schwarz:
Nevím jestli v USA znají síť (soustavu) TT.
Tam se ochranný vodič izoluje i v části, která už je v podstatě přívod k zemniči, aby spojením s něčím jiným nedošlo k ovlivnění správné funkce ochrany
M S:
Citace: Radim Strycharski 10.08.2022, 12:25
Holý Cu nebo Al vodič vede skrytě několika prostředími s neurčitou teplotou, vlhkostí, prašností, s neznámým náhodným dotykem ke kdejakému zdivu nebo kovové konstrukci, pouští do sebe neznámo kde bludné proudy… Tak z takové představy mě docela mrazí. Tady bych viděl aplikaci čl. 522.5 ČSN 33 2000-5-52 ed. 2.
Vodič nie je holý. Je v kábli, no nemá svoj samostatný plášť. Je to bežné aj v UK.
Václav Třetí:
Citace: M S 11.08.2022, 10:26
Vodič nie je holý. Je v kábli, no nemá svoj samostatný plášť. Je to bežné aj v UK.
Měl jsem v ruce kus kabelu s holou ochrannou žílou z USA a mohu říci, že mi nepřipadal příliš kvalitní, na rozdíl od našich CYKY byl nepravidelně šišatý, právě díky chybějící izolaci na PE. Nemylím si, že by bylo vhodné následovat tento trend.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana