Co dělat se zjištěním velké chyby měření předchozího elektroměru?
Petr Liskar:
Citace: Miroš Jan 10.06.2022, 05:35
Tak to mě hlava nebere. Jak je to možné?
Jsou tak nastaveny.
Jeník Hruška:
Hybridní střídač umí měřit zvlášť příchozí el. en. i odchozí- tu i řídit tak aby byla cca nula kWh.
Není možné aby hodiny měřili sumu přítoku i odtoku, protože přetoky nebyly a i staré hodiny už uměly toto rozlišit.
Video výše zmíněné se vůbec nedotýká mého problému. :(
První příspěvěk jsem opravdu napsal trochu zmatečně, bohužel tu ve fóru nemám žádné tlačítka pro úpravu příspěvku :(
Systém FVE s hybridním střídačem je dle technika zapojen dle schématu. Nic nikde nenaznačuje tomu, že by tomu mělo být jinak.
Asi budu kontaktovat přímo ČEZ co oni nato, třeba je to jen banalita s jednoduchým vysvětlením.
Václav Třetí:
Citace: Petr Liskar 10.06.2022, 10:06
Jsou tak nastaveny.
Ano, pro běžná měření je to ochrana před chybným zapojením i před různými manipulacemi.
Jiří_Hrubý:
Citace: Jeník Hruška 10.06.2022, 15:37
Není možné aby hodiny měřili sumu přítoku i odtoku, protože přetoky nebyly a i staré hodiny už uměly toto rozlišit.
Rozlišují to pouze čtyřkvadranty a nebyl byste první, kdo si spustil FV před úpravou měření a následně se divil.
Elektroměr zaznamená v hlavním registru obojí, ale ve skrytých registrech i zpětné přetoky.
Je to, jak už tu padlo, z důvodu prevence před pokusy o stáčení, které probíhaly v době indukčních elektroměrů.
Vyúčtování samozřejmě reklamujte, elektroměr půjde na přezkoumání a pak vám buď doplatí rozdíl distributor, nebo vy doplatíte pokutu za nedovolený přetok do sítě.
Miroš Jan:
Tak já si to dovolím shrnout.
1.Tazatel instaloval FVE, aniž by měl upravené odběrné místo, (úprava v elektroměrovém rozvaděči)
2.Starý digitální elektroměr, změřil neoprávněnou dodávku do sítě, jako klasický odběr.
3.Ten měnič, není tak inteligentní, jak se ukazuje, ale pěkně kecá.
4.To měřidlo, co tam je zapojené, také pěkně kecá.
Pro tazatele:
Vůbec bych se nesnažil reklamovat stav počítadla toho elektroměru, neb to vše mu s velkou radostí ČEZ napočítá, a bude požadovat náhradu.
:)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana