|
Jan Franěk
Český elektrikář - živnostník

váš elektrikář a revizní technik
|
 |
« Odpověď #1 kdy: 25.05.2022, 09:44 » |
|
Upřímně jsem z tohoto řešení byl nadšen a už se těším, až bude možnost to vyzkoušet. Pak se podělím o zkušenost i s ostatními. Příští týden objednám sadu ke zkoumání.
Jinak šlo o jeden z dvou katalogů, který jsem si do kanceláře přivezl z Ampéru.
|
|
|
Zaznamenáno
|
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci. Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci. Revize el. a hromosvodů do 1000V Topné kabely k vytápění i ochraně majetku. www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585
|
|
|
|
|
Jan Franěk

|
 |
« Odpověď #3 kdy: 25.05.2022, 09:57 » |
|
Zajímalo by mne, jak to řešili řemeslníci doposud. Nemáš z toho nějaké fotky? Takovou "lidovou tvorbu"?
|
|
|
Zaznamenáno
|
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci. Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci. Revize el. a hromosvodů do 1000V Topné kabely k vytápění i ochraně majetku. www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK

Podbořany - projekční a revizní činnost E2A, E2B
|
 |
« Odpověď #4 kdy: 25.05.2022, 12:07 » |
|
Zajímalo by mne, jak to řešili řemeslníci doposud. Nemáš z toho nějaké fotky? Takovou "lidovou tvorbu"?
Normálně. Pokud šlo jen o vypínač, dávala se KU68 přímo do polyše na lepidlo. Pak jsem viděl, jak KU68 pro zásuvku instalovali např. do Ytongu, který byl přilepený a přivrtaný do fasády obdobně jako polyš okolo. Ty hodně otrlí borci zásuvky osazovali do KU68 instalované jen do polyše pomocí lepidla jako výše zmiňovanou krabici pod vypínač. A obávám se, že díky ceně to mnozí tak budou dělat i nadále :-( To jsou většinou i ti, kterým již dávno ujel profesní vlak.
|
|
|
Zaznamenáno
|
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví Návrhy a výpočty umělého osvětlení Návrhy ochrany před bleskem a přepětím Revizní technik E2A, E2B http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602 email: horac@podborany.cz
|
|
|
|
Jan Franěk

|
 |
« Odpověď #6 kdy: 25.05.2022, 15:19 » |
|
Normálně. Pokud šlo jen o vypínač, dávala se KU68 přímo do polyše na lepidlo. .......
Takhle jsem to nemyslel. Nové řešení se týká krabice, kterou je možno instalovat do již hotového zateplení, bez poškození fasády. V tom je jeho unikátnost. A mne zajímá, jak se to provádělo v těchto případech doteďka. Dříve jsem taky sádroval krabice na "homole", abych dosáhl toho, co potřebuji a připravoval tak tepelný most. Pak když KOPOS udělal fasádní krabice, to bylo pak jasné TOP řešení a sádru a lepidlo jsem už nepomyslel.
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Milan Hudec

|
 |
« Odpověď #7 kdy: 25.05.2022, 21:15 » |
|
Oříznout omítku kolem otočené přiložené krabice, polyš vydlabat, vyplnit lepidlem a šup tam s krabicí, pro vypínač asi stačí. Pro zásuvky ten samý postup, ale u dna krabičky se vrtaly dirky, a těmito za pomocí kolíčků, hřebíků, různých PVC tyček a pod. se krabice dále zafixovala. Nicméně pro zásuvku je pevnost polystyrenu prostě málo, dlouhodobě a při předpokladu nešetrného zacházení se zásuvkou nezbývá asi nic jiného, než se prokutat až na zdivo a most/nemost provést pro krabičku pevnou podpěrnou plochu.
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Milan Hudec

|
 |
« Odpověď #9 kdy: 25.05.2022, 21:39 » |
|
Tak u nás na divokém západě asi žijí větší raubíři. Obyčejná krabička zalepená do polystyrénu. "Do roka a do dne" popraskaná omítka, vypínač šel trochu "zamáčknout". A než se rozhodli s tím něco dělat, přestalo to fungovat, protože se uvolnil a upálil původní Al vodič, který byl dost natažený, aby se do svorky dal nacpat.
Pokud budu vypínač ovládat pěstí, tak je to holt marný. Novou krabičku samo vyzkouším, ale moc nevěřím v pevnost uchycení, fyzika se svými tlaky, pákami, materiálovou pevností a třením bude neúprosná.
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Patrik Dedík
Elektrikár a živnostník

|
 |
« Odpověď #11 kdy: 28.05.2022, 12:11 » |
|
Kedy to bude na trhu? Na strankach kopos.cz a kopos.sk to este neni v produktoch.
|
|
|
Zaznamenáno
|
Elektrotechnik na riadenie činnosti, alebo na riadenie prevádzky E1/A Projektovanie E2/A El. inštalácie domov a bytov vrátane bleskozvodov pdedik@centrum.sk
|
|
|
|
|
|
|
|
František Šohajda

RT E2-A
|
 |
« Odpověď #17 kdy: 04.08.2022, 07:45 » |
|
Takže za sebe: Krabice funguje/drží v pol.jedna radost, pokud se základna ještě případně podlepí, tak nebude problém ani ta zásuvka, či vandal. Kopos má za toto u mne jedničku.
Tak to je paráda!! Ale aby nebyla krabice 3x dražší jak namontovaný přístroj? 
|
|
|
Zaznamenáno
|
RT -EZ - elektroinstala ce domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...už 40 let....
|
|
|