Jak vážný problém je přerušený svod hromosvodu?
Jaromír Táborský:
Citace: Jan Hájek 20.05.2022, 14:05
Před lety tu proběh seriál:
JSS: O seriálu Jak sestřelit staříka
Tady jsou podklady z přednášky:
http://www.kniska.eu/x/file/jak_sestrelit_starika/view
Mrkněte na to a pokud nevyhoví i v dalších bodech než jsou na fotce, tak předělat komplet podle aktuální normy.
Ano, snad už legendární a nesmrtelný stařík :-)
Jiří Blažej:
Personální změny já neřeším. Nějaké konkrétní příklady toho, co se může stát, když blesk nebude mít svoji cestu, aby všichni v tom domě pochopili vážnost situace a nutnost jejího řešení? Jedním z argumentů může být také vyloučení plnění od pojišťovny v případě zjištění havarijního stavu svodů.
555:
Citace: Jiří Blažej 20.05.2022, 15:52
Personální změny já neřeším.
To není úplně nejlepší, pokud bude někdo mít automobil a budou bezpečnostní pásy ve stejném stavu jako ten svod tak taktéž asi nebudete toho kdo je odpovědný za ten stav nechávat obhospodařovat svůj automobil kterým půjde jezdit 200km/h. Proto chtě nechtě to je i na personální změny.
Protože při dostatečně nechápavém publiku vám nepomůžou ani sebepřesvědčiv ější příklady....
:'(
Nemáte ve stejném či horším stavu i třeba rozvod plynu či i jiné inž.sítě?(fotka k tomu svádí ! )
Jan Franěk:
Rozpojený hromosvod nahradí ty omotané kabely. Ony televize, obzvlášť ty nové "desky" moc rády hoří :D
TeĎ vážněji.
Zeptám se hloupě. Co pravidelná revize hromosvodu? Patří to k zákonným povinnostem. Podle fotky to není stav trvající jen krátce.
Osobně bych upozornil na poškozenou ochranu a pár rizik, která z toho plynou. Mnoho argumentů najdete právě v odkazu od pana Hájka. V dalším kroku bych vedení SVJ upozornil na jejich právní odpovědnost, za bezpečnost ostatních členů SVJ, včetně jejich majetků. TO vše nejlépe písemně.
Václav Třetí:
Citace: Jiří Blažej 20.05.2022, 15:52
Personální změny já neřeším. Nějaké konkrétní příklady toho, co se může stát, když blesk nebude mít svoji cestu, aby všichni v tom domě pochopili vážnost situace a nutnost jejího řešení? Jedním z argumentů může být také vyloučení plnění od pojišťovny v případě zjištění havarijního stavu svodů.
Vy doopravdy nevíte co se může stát? Smrt. Požár.
P.S. Ještě jste mi neodpověděl, zda to ocelohliníkové lano (nebo co je to za prapodivný vodič v trubce) vede až do země, to je docela zásadní problém.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana