Jak vážný problém je přerušený svod hromosvodu?
Zdeněk Friedrich:
Přerušený svod je jasné nebezpečí a ještě něco k těm sdělovacím kabelům omotaných na svodu hromosvodu viz článek z tisku:
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/lidi-v-bytovce-ohrozoval-internet-rozvedeny-po-bleskosvodu.A080724_130811_domaci_jba
Jak již bylo řečeno, jako člen družstva prvně vyžadujte po vedení družstva pravidelnou revizi kterou je družstvo ze zákona povinné zajišťovat, ve které by to jako závada ohrožující bezpečnost (pokud nebyla revize dělána od stolu) měla být uvedena. Provozovatel je povinen zjednat opravu závad uvedených v RZ. Dle fotografie bude asi závad povícero (typnul bych např. antení stožár připojený na střeše na jímací vedení mimo OP jímače, nevite v jakém stavu je zemnicí soustava, počet svodů atd.) a pouze oprava špatný stav neudržovaného hromosvodu pravděpodobně nevyřeší. Řešením by bylo objednat seriózního RT, který by s největší pravděpodobnos tí doporučil rekonstrukci.
Jiří Schwarz:
Pozor na jednu legislativní záležitost:
Občanský zákoník je "velmi ohebný", tím, že jste takto veřejně otevřel problém, podle §5 pokud se něco stane, mohl byste to být i Vy, kdo dostane spoluvinu, protože jste "věděl a nekonal"
Konejte prokazatelně a rychle. Hlavní bouřkové období začíná
Pavel Horský:
Co tu řešíte?
Pozvěte si nezávislého RT, to znamená takového, který nespolupracuje s družstvem, nechte si od něj vypracovat mimořádnou revizi a z té jasně vyjde najevo co je špatně a ještě to bude doplněno jakým článkům ČSN a jakým zákonům to nevyhovuje. Pak nějaký arogantní blb z družstva ztratí veškeré jeho přiblblé argumenty. Při pohledu na tuto část jímací soustavy jsem přesvědčen o tom, že bude špatně více věcí.
Milan Hudec:
Citace: Pavel Horský 23.05.2022, 07:28
Co tu řešíte?
Pozvěte si nezávislého RT, to znamená takového, který nespolupracuje s družstvem, nechte si od něj vypracovat mimořádnou revizi a z té jasně vyjde najevo co je špatně a ještě to bude doplněno jakým článkům ČSN a jakým zákonům to nevyhovuje. Pak nějaký arogantní blb z družstva ztratí veškeré jeho přiblblé argumenty. Při pohledu na tuto část jímací soustavy jsem přesvědčen o tom, že bude špatně více věcí.
Jenže zas vznikne problém kdo revizáka zaplatí.
Navíc se vyklube právní oříšek ve smyslu, kdo může zadat činnost, v tomto případě revizi na cizím majetku.
Známý dělal revize pro družstva a SJB, a málem ho to stálo duševní zdraví, neustálé dohadování se s debily.
Pavel Horský:
Milane, neznáme skutečnou vazbu na družstvo.
Buď je objekt stále plně družstevní a pak má zvoleného správce objektu, který může požadovat provedení mimořádné trevize s podezřením na nebezpečný stav a nebo je objekt pod SVJ se správou družstva, kde pak nějaký předseda akorát může držet hubu, šoupat nohama a dělat co si správa SVJ rozhodne.
V obou případech musí správce nebo vlastník reagovat, neboť jak píšu víše, jde o nebezpečný stav a divil bych se, kdyby si chtěl jeho neřešení někdo připsat pod svoji osobu.
Jen se musí rozčeřit voda. Pak je vždy vše otázkou okamžiku a rázem vše jde.
Věř mi, mám s tímto dlouholeté zkušennosti.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana