Je skříň se svodiči rozvaděčem nebo nikoliv?

<< < (2/4) > >>

Radim Strycharski:
Citace: Milan Hudec  17.05.2022, 15:47

Jaké parametry musí splňovat ona krabice, ve které je zpracováván bleskový proud?
Zkr.oddolnost, přep.kategorie, zkouška napětím/jakým,.............atd.

Dala by se použít ustanovení přílohy 4 PNE 33 0000-5 ed. 3.

Milan Hudec:
Citace: Radim Strycharski  17.05.2022, 16:11

Jj, to jsem právě myslel, leč kolik pixlí těm požadavkům vyhoví....

Karel Bělohlávek:
Citace: Radim Strycharski  17.05.2022, 16:11

Velmi zajímavé. Mám jen několik připomínek k obsahu uvedené přílohy:

Na základě čeho je výrobce skříně povinen předložit protokol o zkoušce? Této přílohy? To je docela málo.
Dle mého názoru výrobce povinen plnit nic není. Spíše při realizaci (projekci) je nutné zajistit (a doložit),  aby použitá skříň měla uvedenou zkoušku v případě, kdy je tato PNE závazná. Následně tuto zkoušku požadovat po výrobci. V případě skříně uváděné na trh podle 62208 se jedná o službu navíc. :)

Dále by bylo vhodné uvést komplexní metodiku zkoušky, např. odkazem na nějakou normu. Podle čeho to má ten výrobce zkoušet? Má si metodiku vymyslet. Jakého cíle má být při zkoušce dosaženo? Jedná se o kusovou nebo typovou zkoušku? atd. Na požadavky obsažené v této kratičké příloze bývají obvykle zpracovány obsáhlé normy.

Miroš Jan:
Tak já, to jako rozvaděč neberu. :)

Karel Bělohlávek:
Citace: Miroš Jan  18.05.2022, 12:34

Tak já, to jako rozvaděč neberu. :)

Také nemusíte. ;)

Rozporoval by někdo z vás při revizi provedení takovéto SPD skříně podle 61439? Pokud ano, tak čím?

Již citovaný článek z prvního odstavce 61439-1 vám dle mého názoru nic nezakazuje. Je to pouze zdůraznění možnosti toto zařízení posuzovat jiným způsobem.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana