Dá se sehnat kopie mého osvědčení podle vyhlášky 50?
Vinci:
Dělal jsem vyhlášku v práci, kde poplatky za zkoušku hradil šéf, bohužel jsme se rozešli ve zlém a on má vyhlášku 50 u sebe.
Proto by mě zajímalo zda je už v dnešní době nějaká databáze případně kartotéka, kde jsou všechny vyhlášky.
Kam bych mohl napsat a zažádat o kopii, jelikož mně vyhláška platí ještě 1 rok.
Nebo je lepší možnost si udělat vyhlášku nově? Nerad bych, aby vznikl třeba problém, že bych měl na své jméno dvě aktivní vyhlášky. Jednu na 1rok a druhou nově na 3 roky.
Miroslav Minařík:
Citace: Vinci 05.05.2022, 11:16
... on má vyhlášku 50 u sebe.
Zřejmě nevíte k čemu je to osvědčení určeno. Zaměstnavatel vás nechává proškolit na bezpečnou práci v souvislosti s charakterem svého podnikání. Pokud by došlo k nějaké nehodě, pak je tento dokument důležitý pro toho, kdo vás na práci vyslal. Tedy zaměstnavatel.
Pokud se alespoň trošku ponoříte do hlubin elektrotechnik y, pak zjistíte, že se oprávnění podle vyhlášky 50/78Sb. vydávalo na konkrétní druh zařízení a výšku napětí. Z tohoto důvodu právník zaměstnavatelů m doporučuje nespoléhat se na školení a přezkoušení cizích provozů.
Poznámky typu "to je jedno, celou dobu to děláme tak, či tak a nikdo si nestěžoval", neberte vážně. Padesátku si udělejte u nového zaměstnavatele ještě do 1.7.2022 a bude platit tři roky.
Nebo více ...
https://elektrika.tv/by-person/sajner-jiri
VincenTV:
Citace: Miroslav Minařík 05.05.2022, 11:37
Zřejmě nevíte k čemu je to osvědčení určeno....
Popravdě jsem se o to moc nezajímal. Udělal jsem školu, poté jsem začal pracovat a udělal si v zaměstnání vyhlášku. Pak si jí pouze po 3 letech obnovil.
Nyní možná začnu pracovat spíše sám na sebe, tak si udělám vyhlášku 50. Paragraf 5, 8, 10.
Jen jsem se nechtěl dostat do problémů, kdyby byl nějaký registr platných vyhlášek a já to tam měl uvedeno 2x
Jirka Š. Svejkovský:
Udělejte si svoje a na to staré zapomeňte. Mimochodem, máte 3 roky praxe, tak na co §5? Udělejte si rovnou §6.
VincenTV:
Přesně tak myslel. Jen jsem chtěl znát i názor někoho dalšího.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana