Dá se sehnat kopie mého osvědčení podle vyhlášky 50?

<< < (2/2)

František Šohajda:
Citace

Proto by mě zajímalo zda je už v dnešní době nějaká databáze případně kartotéka, kde jsou všechny vyhlášky.
Kam bych mohl napsat a zažádat o kopii, jelikož mně vyhláška platí ještě 1 rok.

Databáze /50ky/ neexistuje u nás!
Pokud znáte adresu školitele, ten vám udělá kopii stávající 50-ky (musí je uchovávat 5 let).....
Jinak co píší kolegové! ;)

Jirka Š. Svejkovský:
Citace: František Šohajda  05.05.2022, 13:09

Pokud znáte adresu školitele, ten vám udělá kopii stávající 50-ky (musí je uchovávat 5 let).....

Pět let? Tři. A vydat nemusí, není na to žádný předpis.

Navíc, osvědčení platí pouze na místo práce. Součástí přezkoušení jsou i místní bezpečnostní podmínky, takže de jure mimo pracoviště, kde bylo osvědčení vydáno ztrácí platnost automaticky.

Bacha. nové si pořiďte do 30.6. Pak začne platit nový zákon a nové podmínky. Pak by to tak snadné nebylo. Už jenom pro to, že bude trošku chaos.

František Šohajda:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  06.05.2022, 22:17

Pět let? Tři. A vydat nemusí, není na to žádný předpis.

Navíc, osvědčení platí pouze na místo práce. Součástí přezkoušení jsou i místní bezpečnostní podmínky, takže de jure mimo pracoviště, kde bylo osvědčení vydáno ztrácí platnost automaticky.

Bacha. nové si pořiďte do 30.6. Pak začne platit nový zákon a nové podmínky. Pak by to tak snadné nebylo. Už jenom pro to, že bude trošku chaos.

Já nepíši o platnosti Vyhl.50 ale o uchování spisu dle zákona!!
Pro případ řešení nehody, úmrtí a podobně.......(V době její platnosti)

Zatím vždy každý vydal kopii pokud to bylo do 3 let a platila doba na Vyhl.50!
Neznám nikoho (školitele),  kdo by neudělal kopii!

Jirka Š. Svejkovský:
Zákon uchování nevyžaduje a vydávat by se měl vždy originál. O nějakých kopiích jsem neslyšel. Jo, kopii svého osvědčení jsem vždy dodal zaměstnavateli .
Pokud si pan továrník ponechá originál (protože ho zaplatil),  pak to není úplně správně. Ale ani problém. Kromě revizního paragrafu mi ten papír jinde uznat nemusí, protože místní podmínky...

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana