|
|
|
|
Václav Třetí
|
|
« Odpověď #3 kdy: 13.04.2022, 11:24 » |
|
No, já se setkávám s tím, že projektant vyprojektuje hromosvod s absolutním nepochopením fyzikálních zákonů. To, jakou normu přitom uvede v projektu, je jedno.
|
Václav 3
Stejně jako u kol. Jiřího Schwarze jsou příspěvky psané kurzivou myšleny ironicky.
Řidič tvrdej život má... , stejně tak vesnickej elektrikář
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK
Podbořany - projekční a revizní činnost E2A, E2B
|
|
« Odpověď #4 kdy: 13.04.2022, 14:46 » |
|
Já se setkávám stále častěji s tím, že přijde zhotovitel hromosvodu, dokumentaci ignoruje a udělá si vše dle svého citu, který má zažitý z dob ČSN 34 1390. Naposledy jeden takový borec ignoroval moji dokumentaci a do revize napsal, že nebyl předložen protokol řízení rizik včetně PD. Vtipné je, že se na mě údajně investor obrátí s požadavkem revize zrevidovaného stavu. Mám takový pocit, že jediný, kdo se tomu vtipu nebude smát, bude zhotovitel a RT v jedné osobě.
Tento zhotovitel už jednou shodil moji PD ubytovacého zařízení, kde pak dle svého uvážení instaloval svody z AlMgSi8 na ochozech penzionu, kde se běžně pohybují ubytovaní. U investora argumenotoval tím, že je izolovaný hromosvod zbytečně drahý. Drát rovněž probíhá na střeše podkrovních pokojů, kde ho mají ubytovaní cca 0,5m od svých hlav. Samozřejmě, že opět na svoje dílo vystavil kladnou revizi.
|
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví Návrhy a výpočty umělého osvětlení Návrhy ochrany před bleskem a přepětím Revizní technik E2A, E2B http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602 email: horac@podborany.cz
|
|
|
Jan Franěk
Český elektrikář - živnostník
váš elektrikář a revizní technik
|
|
« Odpověď #5 kdy: 14.04.2022, 06:12 » |
|
|
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci. Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci. Revize el. a hromosvodů do 1000V Topné kabely k vytápění i ochraně majetku. www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585
|
|
|
Václav Třetí
|
|
« Odpověď #6 kdy: 14.04.2022, 06:29 » |
|
Ano, bouřkové období už začíná, proto již ta zvýšená poptávka po hromosvodářský ch pracech. Letos u nás poněkud netradičně, minulý týden přišla vánice s kroupy a při ní se zablesklo a zahřmělo a celý dvůr byl během chvilky bílý.
|
Václav 3
Stejně jako u kol. Jiřího Schwarze jsou příspěvky psané kurzivou myšleny ironicky.
Řidič tvrdej život má... , stejně tak vesnickej elektrikář
|
|
|
|
|
František Šohajda
RT E2-A
|
|
« Odpověď #9 kdy: 18.04.2022, 15:31 » |
|
Nejvíc mě na tom vadí, že projektant to zprojektuje dle 341390 ,zhotovitel si nad tím neláme hlavu..Proč, když to dělal Ing. projektant?? Pak dojde RT (některý ) a je vše špatně! Pak co s tím?? To je pak mela!!
|
RT -EZ - elektroinstala ce domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...už 40 let....
|
|
|