Čím nahradit sádru?
David Hruda:
Dnes jsem byl stavbyvedoucím upozorněn, že krabice a kabely ve venkovním prostoru domu nesmí být sádrovány z důvodu pozdější absorpce vlhkosti a skvrn/ prasklin na fasádě.
Již v minulosti mi říkal kolega, který pracuje v Rakousku, že tamní elektrikáři nesmí z tohoto důvodu používat sádru např. v koupelnách.
Máte někdo zkušenost s nějaký jiným materiálem, který není na bázi sádry a dá se použít?
Juraj Rojko:
Pro tyto účely se prodává rychletuhnoucí cement. Pracuje se s tím hůř než se sádrou, ale jde to.
Vít Rotrekl:
Krabice a Klemfix od Kaisera
https://www.kaiser-elektro.de/en_DE/products/electrical-installation/flush-mounting/accessories/3597/klemmfix-for-one-gang-and-one-gang-junction-boxes?number=1159-03
Jakub Drbohlav:
Citace: Vít Rotrekl 31.03.2022, 11:52
Krabice a Klemfix od Kaisera
No, člověk se furt učí - pěknej systém, líbí se mi :)
Jaroslav Jonáš:
Sádra stavební je již léta páně ten nejběžnější a nejpoužívanějš í připevňovací materiál. Elektrikáři se bez ní neobešli a při běžné hrubé instalaci neobejdou. Dnes jsou i systémy pro různé připevnění krabic do dutých stěn, pro připevnění krabic do fasádních izolací a pod. Ale bez sádry si elektrikářské řemeslo neumím představit. APRÍL je až zítra. Nenechte ze sebe dělat hlupáky.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana