|
|
|
|
Petr Liskar
|
|
« Odpověď #3 kdy: 25.03.2022, 11:38 » |
|
No právě bezdrát od Eniky se mi moc navrhovat nechce kvůli vzdálenosti a místním podmínkám. Proto jsem přemýšlel o WiFi.
Bezdrátově Zlinx, drátově je vícero ověřených. Zkus se podívat na stránky Papoucha.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Radek Červený
Žij a nechej žít
|
|
« Odpověď #11 kdy: 29.03.2022, 14:27 » |
|
všem za tipy. Upřímně, nezkoušel jsem zatím na místě dosah WiFi, zkusím tam přidat ještě ápéčko a zkusím, kam v otevřeném terénu dosvítí. Jinak ten ZAMEL vypadá schopně, docela mě překvapil i ten dosah. Vždycky řešení HDO bez drátu byl slušný ojeb, tak uvidím tentokrát. Konec konců, když to řeknu na plnou hubu, mělo by to fungovat, když přijede technik EGD, pak už to vzal čert. Nakonec i tu jednostupňovou regulaci mikrozdrojů do 10 kWp nejsou schopni říct, jestli budou chtít regulovat či nikoliv. Do tří měsíců se prý rozmyslí :-D Jenže pak tam přijede na montáž elektroměru jistý pan "Es" a je všechno jinak, toho nezajímá ani to, co je ve smlouvě ujednáno
|
|
|
|
|
|
|
Václav Třetí
|
|
« Odpověď #15 kdy: 30.03.2022, 13:05 » |
|
Kde nic není, nemá se co rozbít. O tom to je i s těmi dráty.
Teď jsem to již pár let nepotřeboval řešit, ale dříve jsem občas použil volné vodiče ze zabezpečovacíc h nebo telefonních a zvonkových rozvodů a relé s kontakty vhodnými pro spínání 230V~ a cívkou na 12V=. Napájení zvonkovým transformátore m připojeným paralelně k cívce stykače HDO a můstkový usměrňovač s elektrolytický m kondenzátorem na výstupu. Dalo by se použít i relé na 12V~ a nemusel by se řešit usměrňovač. Vhodné relé z řady Finder má kontakty pro 10 nebo 16A, případně se jím pak dá ovládat další stykač.
|
Václav 3
Stejně jako u kol. Jiřího Schwarze jsou příspěvky psané kurzivou myšleny ironicky.
Řidič tvrdej život má... , stejně tak vesnickej elektrikář
|
|
|