Opět připomínám, nejsem a nebudu realizátorem. Pouze jsem byl osloven za účelem rady.
Ano, těchto rizik jsem si vědom. Respektive jsem investora na tyto rizika upozornil.
Vycházel jsem z požadavku na minimální průřez vodiče PEN. Proto bylo mé doporučení protáhnout samostatně 4x vodič CY10 a přihlédl jsem zároveň k připojovacím podmínkám ČEZu a bodu 9.2 - u průřezů do 10mm2 Cu (včetně) vodiči s plnými jádry, jestli to chápu správně.
Pokud by elektrikář, který bude tuto rekonstrukci provádět, natáhl přívodní kabel CYKY-J 5x6mm2, pak ano, průřezy by byly v pořádku vzhledem k předřazenému jištění B25/3. Bod rozdělení vodiče PEN by musel být v elektroměrovém rozvaděči.
Informace od investora ohledně "protahovací trubky" konkrétní nemám. Údajně je tam několikrát ohyb. Nevím, kdy tu informaci vzali, ale o to hůř pro realizátora.

Budu-li se domnívat, že vodiče budou vedeny od elektroměru trubkou ve zdi přímo do bytové rozvodnice. Elektroměr bude zaplombovaný, trubka ve zdi, která by suplovala mechanickou ochranu izolace jednotlivých vodičů a zbylá část v plastové rozvodnici od ABB, která prý bude instalována jako úplný kryt.
Základní izolace jednotlivých vodičů je právě věc, která mě v tomto daném případě zajímá nejvíce. A proto si myslím, že pokud se jim podaří jednotlivé vodiče protáhnout, nepoškodit základní izolaci, v daném případně by měly uvedené jednotlivé vodiče mít zesílenou izolaci, pak stačí zkontrolovat izolační stav a pak je za mě takto řešený přívod v pořádku co se týče izolace a přístupu k vodičům z pohledu laika.