Lze použít jeden proudový chránič pro pračku a a bojler najednou?
Peter Lovacký:
Citace: Milan Hudec 24.01.2022, 07:19
Ale, kdeže, pch se instaluje pro výjmečné stavy instalace jako takové (hřebík na obrázek zatlučný v kabelu, dále pro ochranu při kontaktu s fází (výměna zásuvky), ale zejména pro připojené spotřebiče, ty tlučou nejčastěji.
váš názor samozrejme rešpektujem, no ja mám s takou elimináciou rizika úrazu chráničom kus problém...osob ne to vnímam jak rozpor s 415.1.2
Klinec či vrták zarazí laik v dome napr. i do hlavného prívodu od ER,...a hneď ze elektromer predsa chránič 30mA nedáva nikto...myslít e že "výnimočný stav" sa hl. prívodu netýka?..
Výmena zásuvky pod napätím podľa môjho tiež nemá s BOZP nič spoločného, a verím že nedovolený postup nebude v hodnotení rizík v PD chráničom riešiť nijaký projektant EI,..
Spotrebiče bez revízií sú samozrejme tým najväčším rizikom, a kľudne mi verte že o tom viem,...
Len mi prosím uveďte dajaký predpis, ktorý toto všeobecné presvedčenie potvrdzuje...a dovoľuje ponechať v prevádzke nevyhovujúce spotrebiče za chráničom...
Osobne si myslím, že vysvetlenie účelu chrániča v EI je v 415.1.1,..no to by chcelo nezaujatý rozbor s dôrazom na význam slov a slovných spojení...
Milan Hudec:
Pane kolego, rád bych podiskutoval i dále, ale vůbec vám nerozumím...
Peter Lovacký:
Oki, ..dôležité sú podľa môjho aj tak tie dva články, a nie ja ..
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana