Vytlačí fenomén WAGO ze světa i tradiční americké stáčecí konektory?

<< < (2/3) > >>

Miroslav Minařík:
Citace: Jan Franěk  20.12.2021, 10:42

Těžká otázka  ;)  Nejprve je potřeba si uvědomit, že naše kotlina není celý svět  ;)
Sám mám pár stáčecích konektorů běžně ve své výbavě. Nicméně jejich většímu nasazení z mé strany brání fakt, že nejsou běžně skladem na VO.

Možná chybí ještě jedna drobnost.
A možná zásadní.
Jak se ty stáčecí konektory používají v praxi. Nestáčí se prsty nebo kleštěmi. Ale nástrojem, klikou, která vše zrychluje. Paradoxně jsem totiž poznal nejdříve montáž a až pak jsem koukal, čím to provádějí. To je něco, nač si člověk zvykne a pak měnit nechce. Ovšem pokud o tom ani neví, v takovém případě je to pro stáčecí konektor hendikep. Z toho asi vyplývá mnoho.

Jiří x Svoboda:
Je to o místních zvyklostech a o přijímání nových věcí. Při návštěvě USA jsem tetě opravoval svítidla. V místním hardware storu na dotaz a popis páčkové WAGO svorky 222 věděli o co jde, ale v celém obchodě měli asi 25ks... 221 v té době již existovala ale tu tam nikdo neznal... Když jsem vysvětlil místním elektrikářům jejich výhody, všichni mi přitakali že je to dobrá věc ale že je používat nebudou protože jsou zvyklí na IDEAL... takže tak.

Jan Yossarian:
V USA jsem byl před dvěma roky a Wago IDEAL celkem zdárně vytlačuje. Má předchozí návštěva byla v roce 2012 a to bylo prý WAGO prý na třetině celkové distribuce jednoho tamního wholesalera (Madison). Tak zpráva, že IDEAL přesedlal na ty páčkovky mě moc nepřekvapuje. 

Jiří Kantner:
Wago je jednoznačně jednodušší na montáž a sá se instalovat ve velmi stísněných prostorech.  Někde jsem viděl testy úbytku napětí a Ideal nuts vykazovaly nižší hodnotu přechodového odporu při zátěži (cca 1/3 hodnoty Wago 221) Nicméně při reálném úbytku napětí v řádu jednotek mV při proudu okolo 10 A je to zanedbatelný rozdíl. Pro Wago mluví pružinový kontakt který se nevymačká. Stáčecí Ideal nut snad existoval také pro spojování Cu-Al ale tak dobrý jako Wago ten spoj rozhodně nebyl. Jde o zvyk ale i ten se časem asi změní. Věnečky asi neee, práce je to pomalá a v porovnání s čímkoliv jiným náročná na preciznost (když to má nějak vypadat) ale sem tam se na průběžné odbočení z  PE hodí stará bokosvorka.

Jan Franěk:
Z přiloženého videa vyplývá, že firma vyrábějící stáčecí konektory, reaguje na konkurenční "Wago" svorky a svou pozici na trhu brání tak, že připravili klecové svorky podobné konstrukce. Tedy to vše nasvědčuje tomu, že klecové svorky pomalu ale jistě ty stáčecí v USA vytlačují.
Nejde o ověřenou zprávu ale o pouhou dedukci, tedy domněnku   o:-)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana