Vytlačí fenomén WAGO ze světa i tradiční americké stáčecí konektory?

(1/3) > >>

Vilém Gracias:
IDEAL útočí místo tradičními ořechy, tak páčkovými svorkami
    Spojování vodičů je jádrem činnosti elektrotechnik a. Na kvalitním spoji závisí funkce finálního celku. Toto jsou fakta platná po celé planetě Zemi, přesto však se ke spojování vodičů v různých koutech zeměkoule používají různé způsoby. Globalizace a digitalizace však zvyky jako železné košile pomalu rozpouští jako kyselina a nové generace elektrikářů na spojování vodičů pohlíží jinými požadavky. Česko si hoví s věnečky, Evropa s Wagosvorkami, Amerika s ořechy IDEAL. Ale jak dlouho? Nevytlačí bezšroubové technologie kromě šroubových spojů také stáčecí konektory?
    Zdroj: zde...

Kterým dvěma technologiím dáte šanci přežít vy?
    Hlasujte v minianketě!

Milan Hudec:
Ono je to celé o emocích....
Prvně jsem se setkal s Idealem, hm.zajímavé, ale snad to nebudu muset používat "povinně"
První setkání po letech s Wagem, funguje to?,  vydrží to?,  divné...,  ale prostě to chci...

Peter Lovacký:
Možno by dakto využil od tých 0,14 pre ohybný vodič,...možno..

A ten stáčací konektor versus klietkový?..
No tu asi skorej pôjde o možnosť výberu vhodného EZ pri návrhu pre budúcu potrebu opakovanej rozoberateľnos ti spoja...asi nebudú mať obidva spoje rovnaký počet opakovaných rozpojení..

Sa mi to len vidí, alebo pre páčkové wagá 221 (222) sa už 4modul nerobí..? ?

Miroslav Minařík:
Citace: Milan Hudec  20.12.2021, 08:38

Ono je to celé o emocích....

Možná spíš o zvyku.
Co by asi řekl americký elektrikář kdyby mu někdo podsouval naše věnečky ... to by asi ani nebylo přeložitelné  (dance)

Jan Franěk:
Těžká otázka  ;)  Nejprve je potřeba si uvědomit, že naše kotlina není celý svět  ;)

Sám mám pár stáčecích konektorů běžně ve své výbavě. Nicméně jejich většímu nasazení z mé strany brání fakt, že nejsou běžně skladem na VO. Tedy mi občas dojdou a než je opět dokoupím, trvá to celkem dlouho. Hojně jsem je využíval na spojování pevných a laněných vodičů, nejčastěji u žaluzií.
Řekněme že pro úspěch jejich nasazení jsou důležité dvě skutečnosti. Cena, kdy nesmí být extra drahé, ale nemusí být ani nejlevnější a pak hlavně ta dostupnost na VO. Jestli jsou VO naučení na jeden druh konektoru a ten se dobře ( a sám) prodává, půjde ta změna velmi pomalu. Lze předpokládat, že za velkou louží to bude obdobné. Ale nikdy jsem tam nebyl, tak jen hádám.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana