Jakým způsobem odměřit délku kabelu před odchodem ke klientovi?
Jaromír Táborský:
Našel jsem tento mechanický odměřovač! Pokud není kabel kde rozmotat nebo se bahnit ve špíně, může být toto řešení! Jen ta značka tomu možná bude říkat nějak jinak než měření, když mají svůj slovník pro kabelové nůžky! (dance)
Kvita Ladislav:
Citace: Jirka Š. Svejkovský 10.12.2021, 22:05
Naopak. Bude to krátký. Nejmíň čtyřikrát.
Bude to delší. nejmíň dvakrát. Příklad - Potřebuji odvinout z kabelového klubka 20m kabelu. Dle uvedené metodiky změřím poloměr klubka kabelu, který bude, dejme tomu, 16cm, dle uvedené metodiky vynásobím změřený poloměr x 3,1415926, vyjde mi cca 0,503m. Dle uvedené metodiky si tedy myslím, že délka jednoho závitu je cca 0,5m. Jelikož potřebuji 20m kabelu, domnívám se, že musím odmotat kabelového klubka 40 závitů (20 : 0,5). Ve skutečnosti však jeden závit měří cca 1m. Odmotal jsem tedy cca 40m, což je, s doporučenou přidanou rezervou, určitě dvakrát více než jsem původně zamýšlel odvinout.
Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Kvita Ladislav 13.12.2021, 06:51
Bude to delší. nejmíň dvakrát.
Samozřejmě. To je tak, když chci dělat chytrýho a pak si to po sobě ani nepřečtu. Dávám si závazek, že po deváté večer už nebudu vyvíjet žádnou intelektuální činnost. ::)
Kvita Ladislav:
Citace: Jirka Š. Svejkovský 13.12.2021, 07:04
Samozřejmě. To je tak, když chci dělat chytrýho a pak si to po sobě ani nepřečtu. Dávám si závazek, že po deváté večer už nebudu vyvíjet žádnou intelektuální činnost. ::)
Oceňuji Vaši sebereflexi a přiznávám, že původně jsem měl napsáno, že polovina potřebné délky kabelu pochybí. Ale tak trochu jsem nad tím zapřemýšlel a stihnul jsem to ještě před odesláním opravit.
Tým Elektrika:
Digitální měřič délky kabelů usnadňuje práci
Digitální měřič délky kabelů usnadňuje práci. RUNPOTEC přichází na trh s unikátním měřičem, kterým lze přesně měřit délku jak kabelů, tak i licen, lan, hadic nebo trubek o průměru 2 až 32mm. RUNPOMETER RM35 má dvě tlačítka, jimiž lze naměřené hodnoty průběžně sčítat. Dále má funkci odpočítávání, kterou lze změřit předem nastavenou délku kabelu. Počítání délky funguje oběma směry. Při dosažení ...
Zdroj: zde...
Co pozitivního a konstruktivníh o byste doplnili k této informaci?
Digitální měřič délky kabelů usnadňuje práci
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana