Mám si koupit chytrý dům v akci na BLACK FRIDAY?
Igor Nováček:
Kam se ubírá prodej elektroinstala čních prvků přímým spotřebitelům? Žijeme ve společnosti, kde je volný pohyb zboží, tedy zboží na které nepamatuje nějaké ustanovení zákona. Kdy jindy, když ne tedy právě nyní, lze pořídit cokoliv. Jenže ouha, musím si dát pozor abych se nespálil! Orientace podle akční ceny, může být jedním z lákadel, která nás mohou přivést k zoufalství. O čem píšu? Osoba mě blízká nakoupila v e-shopu "chytrá relé" za účelem "výroby chytré elektroinstala ce" a očekávala, že se jí budu věnovat. Pokusil jsem se o ...
Zdroj: zde...
Jak byste reagovali na tuto související otázku vy?
Milan Hudec:
Velice prodávané jsou sady, které zásah elektrikáře nepotřebují vůbec (vše do zásuvek....), nebo pouze s jednoduchým zásahem (např.termostat kotel....).
Jan Franěk:
Pěkný článek. Souhlasím s tím, že lidé si nekupují pouze "krabičku" , ale i vědomosti a zkušenosti konkrétního integrátora a mnozí lidé si to plně neuvědomují. Několikrát se mi už stalo, že někdo chtěl pomoci s řešením, ale to by znamenalo mnoho času na telefonu, nebo přímo cestu k tazateli a hrabat se v jeho bastlu, což je ceněno poněkud jinak, než běžná "rutinní činnost".
Přiznávám se, že tomuto se věnuji pouze vyjímečně a za odpovídající ohodnocení ze strany investora, protože to bývá často náročné technicky i časově. Většinou na to nemám ten čas "hned" a nehodlám díky nim více omezit své stávající a dlouhodobé zákazníky.
Úsměvné pak je, když lidé nakoupí komponenty v BAU.... a pak potřebují něco doplnit a ono se to už nedodává. Mezitím přivezou vagón jiného systému a tak pořád dokola.
Velmi komický byl i dům, kde majitel ovládal své "chytré" řešení, pomocí 5ti různých aplikací, což nepovažuji za komfortní ani profesionální řešení.
Citace: Milan Hudec 06.12.2021, 09:56
Velice prodávané jsou sady, které zásah elektrikáře nepotřebují vůbec (vše do zásuvek....), nebo pouze s jednoduchým zásahem (např.termostat kotel....).
Tím nechci nějak hanit všechny ty možné Iot a další řešení. Pro některé aplikace jsou plně dostačující a mohou pomoci s řešením konkrétních situací. V mnoha aspektech jsou tato "jednoúčelová" řešení dokonce perfektní. Ale pokud opravdu myslím na plnou automatizaci v domě, s podporou a možností rozšířením do budoucna, vyberu systém, který není "módní" jen po dobu reklam v TV, ale má svou dobrou historii a především jistou budoucnost pro růst a podporu.
Takže si mohu koupit chytrý dům v akci na BLACK FRIDAY, ale otázkou je zda dostanu opravdu to co chci a co mi bude dlouhodobě sloužit a nechá se i v budoucnu rozšiřovat, dle mých rostoucích požadavků a představ. I když mnohdy je spíš problém s tím, sám sobě si přiznat, že to co jsem si koupil ( a to se stane každému, samozřejmě i mě - ale už mnohem, mnohem řídčeji, než dříve) není přesně to co jsem chtěl, ale prostě to jen bylo levnější. To platí i o službách, kdy se snažím vybrat kvalitnější služby, protože mám léty a praxí ověřeno, že se mi to nakonec v dlouhodobém pohledu vyplácí. Službami jsou myšleni samozřejmě i řemeslníci.
Milan Hudec:
Nejdůležitější je předem rozmyslet co vlastně potřebuji/chci.
Miroslav Minařík:
Citace: Milan Hudec 06.12.2021, 10:34
Nejdůležitější je předem rozmyslet co vlastně potřebuji/chci.
"Ať je toho za co nejméně peněz, co nejvíce. Jednou se to může hodit!".
To je podle mne velice častý myšlenkový pochod, přičemž samotná podstata skrývá smrtelný jed!
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana