Máte někdo zkušenost s rozvody v celobetonovém bytovém domě?
Jan Štěpán:
Jako elektrikář mám jen velmi povrchní přehled o práci statika. Vím, že betonové konstrukce se překreslují a přepočítávají několikrát (zpracováváme i stavební výkresy pro stavaře a architekty)
U nás to funguje následovně:
Nám statik při následné osobní schůzce (vždy ji chci, je to lepší, jednodužší a i rychlejší) ukáže, kam můžeme bez problémů, kam pouze svisle a kam pokud možno vůbec. (důležité i pro následné dodatečné úpravy nových vlastníků).
Následně rozpracujeme projekt a dodáme mu návrh trubkování, který pokud odsouhlasí, jde buď do panelárny, nebo na stavbu.
Máme za sebou něco přes 10 paneláků, spolupracujeme se třemi statiky. Nikdy po mě nikdo z nich nechtěl každou drážku a každou dírku pro krabičku... :o
Za "paseku" se omlouvám, nicméně jak jste upřesnil, vodorovné srážky v panelech mohou být opravdovým problémem.
Pavel Rotrekl.:
To: Jan Štěpán
Souhlasím. Dohoda předem je pro spolupráci nejlepší.
Za „paseku“ se neomlouvejte. Je to výstižné.
Pavel Tesař:
::) .
peter__:
Chcem sa este opytat na margo tejto temy, jeden nas zakaznik chce stavat dom z betonu, vsetky nosne steny a stropy budu betonovy monolit (dve podlazia), poradili by ste mi nejakych vyrobcov, ktory maju vo vyrobnom programe elektroinstala cne prvky, hlavne co sa tyka vertikalneho vedenia tras od vypinacov a zasuviek, ktore su urcene specialne pre zaliatie do betonu?
V dome bude naistalovany zbernicovy system inteligentnej elektroinstala cie, takze vsetky privody k jednotlivym okruhom svetiel a zasuviek budu zvedene do centralneho rozvadzaca, (zakaznik pozaduje iba jeden centralny rozvadzac v garazi). Dom bude dost rozlahly zastavana plocha cca. 1000 metrov stvorcovych, celkova rozloha vsetkych podlazi cca 2200 - 2500 metrov stvorcovych. Dakujem za odpovede
Petr Doležal:
Třeba
http://www.kopos.cz/page/eum.php
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana