Za mne to byla jedna z věcí, kterou jsem měl rád a díky nějakému technickému myšlení i s nějakou elektrotechnic
kou znalostí z pokusů před učením, s tím během praxe neměl problém. I když to nyní využiji pouze velmi sporadicky, přesto to zůstává v hlavě velmi hluboko a pevně zapsáno.
I když při nástupu do učení jsem nevěřil ani tomu, že si mohu zapamatovat všechny standardní průřezy kabelů do 240mm2, velikosti a barvy pojistek a pár dalších věcí, o kterých nám tvrdili že je musíme umět i když nás vzbudí v noci, tak i jak více než 30 let po vyučení, bych to odříkal kdykoliv mě vzbudíte.

Vím že to má mnoho kolegů-elektronautů stejné

a není to nic vyjímečného, ale trochu to souvisí s tímto tématem

Prostě jsou věci, které se nezapomínají, včetně stykačových kombinací.
Jinak taháky třeba na vačkové přepínače byly k ničemu, protože mistři nám přehazovali "plíšky" s popisy a nutili nás tak měřit a přemýšlet. Díky tomu jsem si občas postavil takový vačkový přepínač, jaký jsem potřeboval, z jiných přepínačů, nebo jejich zbytků. V praxi jsem pak za to byl často moc rád a nejednou mi to pomohlo "zachránit situaci". Je mi jasné, že mnoho kolegů má podobnou zkušenost a že na nás naše školy a učiliště zanechaly dost silnou stopu, myšleno v dobrém. I když praxi nenahradí žádná škola