|
|
|
|
|
|
|
František4312
Neverifikovaný uživatel @4

|
 |
« Odpověď #6 kdy: 02.11.2021, 17:50 » |
|
Aj, aj..  Jedná se o hranovou brusku. Jde o zdvih stolu.. Tedy, jen v případě potřeby posunout, vypnout, posunout kam je třeba. Nic co by mělo samočinně přejíždět nahoru dolů.. Původní přepínač už do provozu nedostanu, nezjistím co to bylo.. Teď potřebuji reverzačním přepínačem vyjíždět a sjíždět stolem a chránít krajní polohy.. Tlačítka se na původní panel opravdu nehodí.. Moc  za ochotu
|
|
|
|
|
|
|
František4312
Neverifikovaný uživatel @4

|
 |
« Odpověď #10 kdy: 02.11.2021, 19:12 » |
|
Úplně by stačila tužka a papír. Jen abych pochopil princip kam s těmi koncáky. Možná je pro jistotu vyměním též. Od elektra jsem vyhodil vše, i kabeláž.. Nakonec šel pryč i starý Dhelander s hnutou osou. Ano, OBZOR ap.. Teď je to hlavně kvůli ceně.. Možná to bude znít jako sranda, když jsem se zasekl na takovém problému. Ale elektrotechnic ké vzdělání mám.. Jenže roky běží a dnes mám truhlárnu..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jan Bocek

|
 |
« Odpověď #16 kdy: 03.11.2021, 08:06 » |
|
Možná to bude znít jako sranda, když jsem se zasekl na takovém problému. Ale elektrotechnic ké vzdělání mám.. Jenže roky běží a dnes mám truhlárnu..
Jen trochu jiný pohled. Reverz silových obvodů s koncáky se učí ve II. ročníku učňáků a najdete jej v každé příručce pro Spínací a řídící přístroje nn. Za to schéma bych vás nechal po škole a nakreslit zapojení reverzu s koncáky 100 x a barevně. Na druhé straně jste zřejmě dobrý truhlář a elektriku vám v truhlárně reviduje každé dva roky revizní technik elektro. RT obvykle dělá i "poradenskou" činnost a určitě by v daleko kratším čase vše vyřešil, včetně následné revize po retrofitu, včetně dokumentace. Takhle zde pinkat na dálku je jen ztráta času. Ať každý dělá to, v čem má teoretické základy a hlavně praxí.
|
specializace: průmyslová instalace, kontrola strojů revize elektrického zařízení E1B telefon: 777 273 732 email: jan.bocek@safeb.cz
|
|
|