Jaká jsou specifika revizí spotřebičů, které jsou užívány hasičskými sbory?

<< < (2/3) > >>

Jirka Š. Svejkovský:
O ničem nevím.

Spotřebiče a prodlužováky reviduju podle ČSN 33 1600 (skupina B) a centrály podle ČSN EN 60204.

Václav Henzl:
Citace: Milan Hudec  05.10.2021, 08:06

Lhůty ať si určí odpovědná osoba provozovatele (norm)

Jednotka sboru dobrovolných hasičů ani související sbor dobrovolných hasičů v konkrétním případě žádný MPBP nemá.  Předmětná jednotka sboru dobrovolných hasičů má výjezdy v průměru i několikrát týdně. Beru to tak, že mi MPBP nebyl předložen, takže pro mě platí ČSN s nepříjemným ortelem 3/6. Je podle mě pak na provozovateli, zdali se předepsaným lhůtám podřídí nebo si stanoví prostřednictví m MPBP lhůty jinak.

Rozmahel Vladimír:
U těch hasičů je vysoké riziko poškození spotřebičů zejména při zásahu. Tzn. je důležitější provést minimálně důkladnou kontrolu dle 5.1 1600 ed.2 s ohledem na možné poškození po každém návratu ze zásahu tak, aby bylo nářadí vždy bezvadné a připraveno k akci.
Hasiči by měli být poučeni dle §4 vyl.50/78Sb.
Pro centrály může existovat lhůta revize od výrobce. Lze na mě pohlížet i jako na pojízdný převozný prostředek dle 33 1500.

Jan Bocek:
Citace: Václav Henzl  05.10.2021, 09:30

Je podle mě pak na provozovateli, zdali se předepsaným lhůtám podřídí nebo si stanoví prostřednictví m MPBP lhůty jinak.

Co brání RT, aby s provozovatelem vše projednal a v rámci dobrých vztahů takový MPBP připravil a statutář to jen rektifikuje?

U hasičů jsou velmi kvalifikované osoby a tak základní kontroly mohou provádět také sami, V MPBP se tak rozdělí povinnosti kontrol mezi hasiče a revizního technika. Pokud to "velitel" nepřijme, tak zůstává ta lhůta jak píšete  3/6 .

František Šohajda:
TO: Václav Henzl

Určitě státní jednotky Hasičů mají vše velmi dobře vypracováno!! V takových profi sborech je mnoho elektrikářů a RT elektro, vyšetřovatelů elektro.....
Podívat se do doporučených nařízení profi sborů a nemusí se nic pracně vypracovávat! (norm)
A aplikovat je na JSDH.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana