Václav Třetí

|
 |
« kdy: 21.09.2021, 14:43 » |
|
To také můžeš za chvíli napsat, že budeš majetným nabízet instalačky kabely se zlatými vodiči z důvodu té nejlepší vodivosti.
To by tedy ty zákazníky moc neuctil. Zlato má měrný odpor zhruba na půl cesty mezi mědí a hliníkem. Nejlepší je stříbro! Měrný odpor Ohm x mm 2 / m : Ag = 0,0167 Cu = 0,0178 Au = 0,0220 Al = 0,0278
|
|
|
Zaznamenáno
|
Václav 3
Stejně jako u kol. Jiřího Schwarze jsou příspěvky psané kurzivou myšleny ironicky.
Řidič tvrdej život má... , stejně tak vesnickej elektrikář
|
|
|
David Hruda

|
 |
« Odpověď #1 kdy: 21.09.2021, 16:28 » |
|
To by tedy ty zákazníky moc neuctil. Zlato má měrný odpor zhruba na půl cesty mezi mědí a hliníkem. Nejlepší je stříbro!
Měrný odpor Ohm x mm2 / m : Ag = 0,0167 Cu = 0,0178 Au = 0,0220 Al = 0,0278
Tak já celej život šetřím, abych si já stará kolena mohl dopřát zlatý vodiče, a vy napíšete tohle. 
|
|
|
Zaznamenáno
|
Revize E2/A, montáže, projekty, alarmy... Smluvní partner společnosti EG.D Znalec v oboru ELEKTROTECHNIK A: rozvody a instalace, spotřebiče, hromosvody a ochrana proti přepětí, revize el. zařízení a hromosvodů. ELEKTRONIKA: zabezpečovací systémy, spotřební elektronika Jih ČR www.elektro-hruda.cz
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK

Podbořany - projekční a revizní činnost E2A, E2B
|
 |
« Odpověď #2 kdy: 21.09.2021, 16:34 » |
|
Tak já celej život šetřím, abych si já stará kolena mohl dopřát zlatý vodiče, a vy napíšete tohle.  Moje řeč. Taky jsem zklamaný. 
|
|
|
Zaznamenáno
|
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví Návrhy a výpočty umělého osvětlení Návrhy ochrany před bleskem a přepětím Revizní technik E2A, E2B http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602 email: horac@podborany.cz
|
|
|
|
|
Jaroslav Hasala
OSVČ

Znojmo (JM)
|
 |
« Odpověď #4 kdy: 21.09.2021, 20:34 » |
|
Po jarním zdražení mědi mají někteří zákazníci pocit, že se zlaté vodiče už používají ...
|
|
|
Zaznamenáno
|
elektromontážn í firma, revizní technik E2/A specializace : domovní a bytové instalace, průmyslové instalace, hromosvody. tel. : 603 355 919 email : jarda@hasala.cz
|
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK

|
 |
« Odpověď #6 kdy: 22.09.2021, 07:12 » |
|
Proč se pak v HIFI technice více používají pozlacené konektory a ne postříbřené? Ptám se, protože to opravdu nevím a nikdy jsem po tom nepátral. Ale tak nějak mě nakopl včerejší telefonát s kolegou, který bědoval, že si nechtěně zničil zlaté konektory od reprobeden.
|
|
|
Zaznamenáno
|
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví Návrhy a výpočty umělého osvětlení Návrhy ochrany před bleskem a přepětím Revizní technik E2A, E2B http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602 email: horac@podborany.cz
|
|
|
|
David Hruda

|
 |
« Odpověď #8 kdy: 22.09.2021, 08:19 » |
|
Důvodem je (ne)oxidace.
|
|
|
Zaznamenáno
|
Revize E2/A, montáže, projekty, alarmy... Smluvní partner společnosti EG.D Znalec v oboru ELEKTROTECHNIK A: rozvody a instalace, spotřebiče, hromosvody a ochrana proti přepětí, revize el. zařízení a hromosvodů. ELEKTRONIKA: zabezpečovací systémy, spotřební elektronika Jih ČR www.elektro-hruda.cz
|
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK

|
 |
« Odpověď #10 kdy: 22.09.2021, 08:53 » |
|
 za vysvětlení. 
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
|
|
Václav Třetí

|
 |
« Odpověď #14 kdy: 22.09.2021, 12:43 » |
|
Tak to vás Jan Hájek s myšlenkou předběhl. Při natáčení #GND navrhl zakopávat zlaté zemniče!  Ježíši to né, to by mohlo způsobit monetární krizi v pekle a čerti by nám lezli na povrch jako ekonomičtí utečenci. Kolegové, všechna čest vašemu vnímání souvislostí...
To je krásná ukázka, jak funguje lidský mozek a v čem je dokonalejší než počítač. Asociace myšlenek vzniklá použitím dvojplášťových krabic jako něčeho vyjímečného při užití krabic na povětrnosti a poškozené zlacené (tedy drahé) konektory jeho kolegy daly za vznik myšlence, že by luxusní instalace mohla používat zlaté vodiče.
|
|
|
Zaznamenáno
|
Václav 3
Stejně jako u kol. Jiřího Schwarze jsou příspěvky psané kurzivou myšleny ironicky.
Řidič tvrdej život má... , stejně tak vesnickej elektrikář
|
|
|
|