Odkud se berou elektrikáři?

<< < (2/2)

Václav Třetí:
Citace: Milan Hudec  08.09.2021, 09:57

Jak má ovšem investor poznat onu hranici, jestli je elektrikář spíše lemplózní či kvalitní?
Navíc ona hranice bude flexibilní s náročností konkrétního úkonu.
Ono je to dost složité.

To je pravda a zákazník má v tomto případě jedinou možnost - dát na rady okolí. Ale i přesto se může napálit, stejně jako se stalo jedné mé mladé zákaznici, které doporučila kamarádka řemeslníka, který nadělal hodně škod a mizerné práce. Jak vypadala jeho práce u ní netuším, neznal jsem ho a jinou jeho práci jsem neviděl. Dost věcí se muselo opravit a nebo dokonce předělat. Přitom kamarádka byla spokojená.  Důležitý bývá nezávislý RT, to stále mnoho lidí nechce a někteří jsou lemplům nápomocní svojí hloupostí a leností.

Náročnost úkolu nezmění přístup  jedince, to je otázka spíš znalostí. Ty může mít dobré a zvládnout po principielní stránce i rozsáhlou a složitou zakázku. Kvalita a pečlivost práce bude špatná na malé i velké akci.

Pavel Horský:
Citace: Jaromír Táborský  07.09.2021, 19:58

Elektrikář tělem i duší je prý pořádnej exot. Protože doma nemeje nádobí a nechodí do hospody.

Joooooo, to s tím exotem souhlasí, ale s nádobím nemám problém a do hospody chodím moc rád  (dance). DO toho ještě rybaření, houbaření, lyžování, aktivní hraní v rockové kapele, návštěvy koncertů... Prostě exot  :D (dance)

Milan Hudec:
Citace: Václav Třetí  08.09.2021, 12:33

To je pravda a zákazník má v tomto případě jedinou možnost - dát na rady okolí. Ale i přesto se může napálit, stejně jako se stalo jedné mé mladé zákaznici, které doporučila kamarádka řemeslníka, který nadělal hodně škod a mizerné práce. Jak vypadala jeho práce u ní netuším, neznal jsem ho a jinou jeho práci jsem neviděl. Dost věcí se muselo opravit a nebo dokonce předělat. Přitom kamarádka byla spokojená.  Důležitý bývá nezávislý RT, to stále mnoho lidí nechce a někteří jsou lemplům nápomocní svojí hloupostí a leností.

Náročnost úkolu nezmění přístup  jedince, to je otázka spíš znalostí. Ty může mít dobré a zvládnout po principielní stránce i rozsáhlou a složitou zakázku. Kvalita a pečlivost práce bude špatná na malé i velké akci.

No, v naší řeči můžeme mnohdy za lempla označit toho, kdo se nechce např.nijak vzdělávat, obor ho moc nebaví, přesto může klidně vykonávat jednoduché úkony typu instalace v bytě kvalitně.
Mnohdy kvalitněji, nežli zapálený elelektrikář, jemuž jsou tyto jednoduché činnosti tak nějak proti srsti.
Nezávislý RT dle mého názoru nemůže existovat, i ten je produktem systému.
To by musela být obdoba silného šachového motoru, nedělající pro lidské chápání nijaké chyby a zároveň hrající bez jakýchkoli emocí.
RT bude vždy osoba vědomky či nevědomky ochotná vzít odpovědnost v případě průšvihu na sebe.

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana