Odkud se berou elektrikáři?

(1/2) > >>

Tým Elektrika:
    Odkud se berou elektrikáři? Myšleno ti srdcaři. To byla jedna z prvních myšlenek, když jsme začali v roce 1999 tvořit první diskusní fórum. Brzo bylo jasné, že žádný seznam skvělých odborníků po internetu vytvořit nejde. Začali jsme jezdit od města k městu a pátrat osobně. Pak vznikl v roce 2006 první clusterácký sraz. S příchodem digitálních videokamer vznikla 2008 Elektrika.TV. A z té doby se v archívu dochovávají ...
    Zdroj: zde...

Jak byste reagovali na tuto související otázku vy?

Václav Třetí:
Dobří elektrikáři se rodí. Snad jen jednou jsem potkal elektrikářskou dynastii, kde pokračovatel byl lempl. To je princip dědění řemesla, který bohužel narušila éra komunismu. Dnes je již doba poněkud jiná a ne vždy chce alespoň někdo z dětí pokračovat v řemesle rodičů. Je to chyba a škoda, jenže dnes je mnoho lákadel, být vším možným, jen ne řemeslníkem.

David Hruda:
Citace: Václav Třetí  05.09.2021, 12:24

... jenže dnes je mnoho lákadel, být vším možným, jen ne řemeslníkem.

Minulý týden jsem hovořil s jedním ředitelem základní školy a říkal, že se to začalo měnit a na řemeslo se hlásí víc a víc dětí.
Tak se to snad do budoucna vyřeší.

Jaromír Táborský:
Elektrikář tělem i duší je prý pořádnej exot. Protože doma nemeje nádobí a nechodí do hospody.

Milan Hudec:
Citace: Václav Třetí  05.09.2021, 12:24

Dobří elektrikáři se rodí. Snad jen jednou jsem potkal elektrikářskou dynastii, kde pokračovatel byl lempl. To je princip dědění řemesla, který bohužel narušila éra komunismu. Dnes je již doba poněkud jiná a ne vždy chce alespoň někdo z dětí pokračovat v řemesle rodičů. Je to chyba a škoda, jenže dnes je mnoho lákadel, být vším možným, jen ne řemeslníkem.

Jak má ovšem investor poznat onu hranici, jestli je elektrikář spíše lemplózní či kvalitní?
Navíc ona hranice bude flexibilní s náročností konretního úkonu.
Ono je to dost složité.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana