Věříte pozdravu od vašeho nejdražšího jističe?
Jirka Š. Svejkovský:
Anonymní pán ze spolku spravedlivých hodně hraje na sociální city (Bahamy) a velká čísla (miliardy). Přitom nejspíš sám kope za miliardáře Zemkovy.
Nemá cenu se v tom hnoji rochňat, jenom by to zasmrdělo.
Radek Luža:
Omlouvám se vám přátelé za zbytečné téma, samotnému mi to nesedělo, když jsem to dostal meilem tak sem chtěl pouze Vaše názory, za které vám ;)
Jiří_Hrubý:
Nedalo mi to a otevřel jsem odkazy z toho PDF.
Přesně podle očekávání. Šíří to zelený pomatenec, který je přesvědčený, že panely a větrníky spasí německo a kdo tvrdí, že bez jádra to nepůjde, tak lže, spolu se spolkem zhrzených solárníků, od kterých přestal stát vykupovat kilowattu za 15 korun. (zle)
Miloslav Stehno:
Pdf nekomentuju, to je šunt, ALE zrovna nedávno jsem se zamyslel nad rezervovaným výkonem vs velikosti bytů v okolí mého bydliště (5 bytovek) a vs jeho 24/7 potřeba a ...
1. kolaudace zde byla 2009, a i ty nejmenší byty 1kk cca 27 m2 mají "rezervu" 3*20 A. Tj 14kW (pro rejpaly 13 840 kVA). Je to potřeba?
2. Garantovaný příkon 24/7 je taky na zamyšlení a příjde myslím doba, kdy distributoři přijdou s "udělátorem - chytřejším elektroměrem nebo hlavním jističem" a smlouvou, kde by toto mohli zohlednit...
Např.:
9:00 - 21:00: 3*20
21:00 - 9:00: 3*13 např...
Jiří_Hrubý:
Citace: Miloslav Stehno 02.09.2021, 18:32
2. Garantovaný příkon 24/7 je taky na zamyšlení a příjde myslím doba, kdy distributoři přijdou s "udělátorem - chytřejším elektroměrem nebo hlavním jističem" a smlouvou, kde by toto mohli zohlednit...
Např.:
9:00 - 21:00: 3*20
21:00 - 9:00: 3*13 např...
Dejme tomu, že by to prošlo. Vzhledem k elektrovozejčk ům by to bylo pochopitelné, někdo bude přes noc nabíjet. Tomu bude přizpůsobená sazba. Důsledkem pro ty, kteří by měli tu noční útlumovou sazbu, by mohla být slušná sankce za jakési přešvihnutí čtvrthodinovéh o maxima, která by rázem onu "výhodu" přebila.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana