Věříte pozdravu od vašeho nejdražšího jističe?

<< < (4/4)

Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Radek Luža  02.09.2021, 20:54

Odkud lze 16/1 před EM ?

Tak zrovna včera jsem byl na revizi (nebo spíš kontrole) instalace bytu, kde dotyčný měnil jistič před EM z 16B/1 na 20B/3.

Kdysi jsem byl na revizi RD, který jel celý na jistič IJ 10A. Jistič před elektroměrem byl zároveň jediným jističem v domě. Pravda, bydlela tam pouze starší dáma.

Olda Pořádek:
Citace: Milan Hudec  02.09.2021, 20:11

Kolikrát mě překvapilo, co všechno jde zapojit např. za 16/1 před EM.
Při troše kázně v bytě normálně žijí a k jističi se projdou tak jednou za měsíc.

Věřím že proudové relé se stykačem vyřeší mnohé a odpojí topení i bojler, když zrovna vaří. 5 čl. rodina žádný problém.

Náklady? Jedno relé navíc za 500-1500 dle výrobce a 3 hodiny mozkové činnosti.

Vysvětlit jim, že pračku a myčku fakt nemají spouštět před obědem a k čemu že je odložený start :-)

Olda Pořádek:
Citace: Milan Hudec  02.09.2021, 11:40

Já to pochopil tak, že autor burcuje národ do boje proti solárním baronům, protože lidi jsou už z toho všeho zblblý a montují dvoufázové jističe namísto tří, no a pak zbytečně platí za onen jistič, který tam však ve skutečnosti nemají.
Takže za mne jasné plus

Ono to “měření po fázích” je drsná zlodějna ERU. Stanovisko solární asociace cz:

jedná se o jednoznačné poškozování malých výrobců (majitelů mFVE i bateriových úložišť). Situace je o to horší, že právě tento druh výroby je přímo podporovanou aktivitou prostřednictví m programu NZÚ (MŽP) a pouze administrativn ím rozhodnutím (odlišným od běžné praxe ostatních států EU) dochází k snižování návratnosti těchto projektů na úkor zisku obchodníků s elektřinou

Ale je otázka, zda autor panfletu myslel právě tuhle zlodějnu

Milan Hudec:
Už jste ve vláknu druhý, kdo skočil na moji satiru (dance) (dance) (dance)

Olda Pořádek:
Ne, já jen poukazují na to, že tady existuje reálný problém… A co se týče poplatku POZE,  tak to se snad ani rozepisovat nebudu, Já bych se rozhodně chtěl vyhnout výpalné mu 0,6 Kč K každé kilowatt hodině

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana