Lze upravovat propojovací hřebeny jističů?
J Brada:
Zkrácení hřebenu možné je s použitím koncových krytek. Je povoleno zkrátit hřeben tak, že ochranný plášť bude delší než samotný měděný hřeben, takže konec bude skryt? Je možné upravit hřeben tak, že odstraněním jednoho zubu dojde k vynechání jednoho modulu?
Jirka Š. Svejkovský:
Samozřejmě, co radí výrobce?
A teď z praxe.
Schovat vodiče pod delší krytku je standard, i když origo záslepky jsou vždycky lepší.
Vylomení jednoho zubu se dělá normálně, není třeba to dál řešit.
Všechno to je lepší, než riskovat "adidasku".
Jiří Schwarz:
Kolega je skoro nepříčetný, když to někde najde upálené flexou, s otřepenými okraji...
Možná zažil něco podobného jako já - změřil jsem chránič, chtěl jsem ho zapnout a tím pnutím se o nějakou tu desetinu milimetru napružily hřebeny, záblesk, rána, tma...
Martin Kurka:
Citace: Jiří Schwarz 31.08.2021, 20:29
Kolega je skoro nepříčetný, když to někde najde upálené flexou, s otřepenými okraji...
Což nechápu. Když se měď vysune z plastu jde krásně stříhat nůžkami na plech, nebo štípat slušnými štípačkami těsně u posledního vývodu a plast bez mědi střihnout nůžkami či papouškem vprostřed mezi vývody. Štípáním mědi u vývodu a stříháním plastu mezi vývody vzniknou izolační přesahy plastu a ty sólo střihem plastu ještě zmáčknuté a plast se pak neposunuje.
A případné originální koncové krytky je také dobré lepit, většinou moc nedrží.
Citace: Jirka Š. Svejkovský 31.08.2021, 18:38
Vylomení jednoho zubu se dělá normálně, není třeba to dál řešit.
Slušností je na lištu fixou nad vylomený (vystřižený) vývod udělat křížek, aby se hned poznalo, že jistič není v tom místě připojen na hřebínek.
A slušnost je i u trojfázových popsaných hřebínků případně plast posunout či otočit, aby popis L1, L2 L3 (N) odpovídal reálnému pořadí fází.
Na místa rezerv se na vývody hřebínků dělají násuvné plastové krytky.
Zdenek Hejčl:
Jsem stejného ražení, uříznutí flexou je brutální barbarství!!!
Taky mě to vypeklo, proklínám každého, kdo to takhle dělá...
Je velký problém zkrátit šíny? /propojky/
Proti posunu zalepím tavným lepidlem.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana