Kdy chytrou instalaci chtít a kdy nechtít?
Vojtěch Běhunčík:
Pokud obětujete peníze na předplatné, dozvíte se, proč se plně automatizovaný dům ukázal jako slepá ulička.
"Padlo rozhodnutí, že dům bude primárně fungovat analogově, tak aby ho dokázal servisovat i lokální elektrikář s pouze drobnými prvky tzv. chytré domácnosti jako funkční, nezávislou nadstavbou", říká Pavel Podruh, zakladatel projektu Český soběstačný dům.
Jan Yossarian:
Citace: Vojtěch Běhunčík 27.08.2021, 14:30
Pokud obětujete peníze na předplatné, dozvíte se, proč se plně automatizovaný dům ukázal jako slepá ulička.
"Padlo rozhodnutí, že dům bude primárně fungovat analogově, tak aby ho dokázal servisovat i lokální elektrikář s pouze drobnými prvky tzv. chytré domácnosti jako funkční, nezávislou nadstavbou", říká Pavel Podruh, zakladatel projektu Český soběstačný dům.
Soběstačný dům? To je sprostější slovo, než inteligentní a chytrý!
Raději budu žít v horším domě, než v laboratorní izolované skumavce.
Soběstačný dům patří do kategorie zázračných hrnců, kvalitní kosmetiky, iontových nápojů nebo třeba vysavačů lapajících nebezpečný prach, antiroztočovýc h dek, či nic nevyzařující zdravých totálně odstíněných elektroinstala cí.
Pan Podruh je známá figurka, nikoliv autorita
Z uvedených stránek je nejdůležitější toto: ...
Milan Hudec:
No, nedá mě to si rýpnout:
Jak velká baterie je potřeba u ostrovního systému na upečení husy, uvaření zelí, knedlíku a vývarové polévky k tomu?
Jiří_Hrubý:
Husa, zelí, knedlík a polívka? To je krmě českého baráčníka, nikoliv ekologicky smýšlejícího, s přírodou souznějícího vegana, obývajícího soběstačný domek z umakartu, konzumujícího zelené výhonky hnojené výhradně vlastními produkty a svačícího kosmickou energii.
Alespoň tak mi přišli jedni takoví, co mají jakousi jurtu z papundeklu a skla se střechou z panelů a na březích kořenové čističky pěstují brokolici. A jsou šťastní, živí je rajki kurzy... :D
Jaromír Táborský:
Tak jsem to tu pročetl. No. Protiautomatiz aci která je ekonomicka nebo pokud fakt dělá majiteli službu asi nic nemám a sám bych do toho šel. Vlasně ještě jinak. Mám sbastleno hodně funkcí a to je šílené. Asi bych šel do nějakého výrobce abych nebyl pořád servismen já sám. Na druhou stranu se obávám, že budu závislej na nějakém jednom integrátorovi kterej když zakalí, tak jsem vyřízenej. A nebo když to zabalí sám výrobce, tak to je úplně v pytli. To tu už proběhlo několikrát. Tuším Inels a Egon? A jak se proti něčemu takovému bránit? Neměl by to ten výrobce nějak nahradit nebo kompenzovat?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana