Mohou být na svodech jímací soustavy "ostré" pravoúhlé zatáčky?

(1/3) > >>

Tomáš Žabka:
Při revizi vnitřní instalace v jednom průmyslovém areálu jsem si všiml jedné zajímavosti na provedení svodu. Na první pohled to vypadá odborně a řemeslně, ale na druhý už člověk vidí problém s "ostrými" úhly při napojování svodů na zemnící síť. (Viz. foto)
Co si o tom myslíte? Nevíte někdo z hlavy články z 62305-3 se kterými je to v rozporu? Hned jak budu mít více času, tak si je budu muset najít, je to sice mimo rozsah mé revize, ale zákazníka na to upozornit musím.
Napadá vás něco jak toto umění upravit tak, aby to bylo ok?

Omlouvám se, že v textu jsou 3 otázky k jednomu tématu, ale ono to spolu souvisí.
Je to jako, když člověk píše revizi a najde závadu, krok 1 popíše závadu, krok 2 napíše "standart" se kterým je závada v rozporu, krok 3 jak daný problém vyřešit (teda aspoň já to tak dělám).

Milan Hudec:
Pokud dobře vidím, tak se jedná o místo kousek od potenciálu země, v tom případě bude hodnota přeskočilismu natolik malá, že ohyb vyhoví.

Lukáš Rotrekl:
Osobně by mě tam víc zajímalo, co se bude dít mezi tou jímací soustavou uloženou na plastových podpěrám, plechem toho sendvičového opláštění a kam vedou a jakým způsobem ty pásky, ke kterým jsou ty svody připojený a jestli spíše tady nevzniká smyčka.

Fuk Tomáš:
Citace: Lukáš Rotrekl  07.08.2021, 17:30

Osobně by mě tam víc zajímalo, co se bude dít mezi tou jímací soustavou uloženou na plastových podpěrách

Třeba je těch svodů tolik, že i nahoře je dostatečná vzdálenost 10 cm  ;)

Jirka Dobrovolný:
Mě by zajímalo, co říká projekt. Tam by snad takové poněkud nestandardní věci měly být vysvětleny.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana