Dají se nějak neviditelně označit trasy vedení instalace/ kabelů?

(1/4) > >>

HP:
Když jsem se snažil identifikovat průběh staré instalace při rekonstrukci v bytové instalaci v RD, napadlo mě, jestli by pro mého následovníka za X let nestálo za to, nějak označit průběh vedení. Např. nějakou neviditelnou uv barvou. Dělá se to, nebo má s tím někdo zkušenost? Nebo je to úplná blbost?

Pavel Horský:
Dělá se to s metrem přiloženým ke zdivu a jeho nafocením s popisem místností.
Ale viděl jsem to snad jen 3x za svůj život  :)

František Šohajda:
Jako "mladý" elektrikář jsem byl v roce 1990 na exkurzi v tehdy nejmodernější univerzitní nemocnici ve Vídni (AKH nemocnice) ,     na dotaz ,     jak mají označeny vodiče v mezistropech
( a to jich bylo tisíce!!) technik nám otevřel jedno pole před operačními sály, měli cca po metře (po celé jeho délce) každý kabel označen číslem na plastu ,     pak v dokumentaci se našlo kde začíná a kde končí ten každý kabel!!
I když šli přes zeď a podobně.....
I dnes u nás jsem nic takového neviděl a asi ani neuvidím!! :o
Udělali precizní instalaci!!

HP:
Rád bych se vyhnul tomu, aby potenciální pokračovatel nebyl jedou navztekaný jako já:  Kudy to "historický člověk" vedl + plus by odpadla dobrodružná hra, tref si svůj kabel . Nafocení mě napadlo (stačilo by ještě než se začistí),  ale fotky trvanlivé moc nejsou (a ty digitální už vůbec). Proto mě napadlo jestli nějaká značkovací barva by nebyla "vidět" i třeba pod více nátěry a stačilo by si jenom nějakou tou ruční uv lampičkou posvítit.

Peter Munka:
Ak su to kable ulozene v omietke, po vypnuti istica sa da pouzit aj lacny vyhladavac kablov z Ciny, funguje celkom spolahlivo, medzi L a PE alebo L a N sa zapoji vysielacia cast, prijimacom sa hlada na stene.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana