Jsou jističe známých značek z Bauhausu kvalitní?
J Brada:
V Bauhausu i Hornbachu prodávají jističe Schneider v provedení 6kA i 10kA, splňující jak "domovní", tak "průmyslovou" normu. Jejich cena je pro maloodběratele podobná (nebo i nižší) jako ve specializované m obchodě. Vyrobeny jsou v Bulharsku nebo v Indii. Další značky jsou SEZ (vyrobeno na Slovensku), Noark (Čína), Kanlux (Čína) a SEZ-CZ (Čína, pravděpodobně kopie SEZ Krompachy). Dá se na tyto jističe spolehnout (především tedy Schneider)?
Jan Yossarian:
Není to náhodou dotaz přímo na Schneider? Nebo nemáte kredit na mobilu? No Hornbachu chodím a občas tam nějaký jistič koupím. Ale vždy to je do nějakého domu. Nevzpomínám si, že by s tím byl nějaký problém. Pokud je nějaký rozdíl v kvalitě, tak to asi řekne laboratoř a zátěžové testy. Proč nad tím přemýšlíte? Zboží na naše zakázky nakupujeme od elektrotechnic kých velkoobchodníc h dodavatelů a podobné úvahy nás míjí.
Jiří Schwarz:
Když jsem viděl v jednom supermarketu jistič EATON, napadlo mě, že vedle těch ostatních asi bude neprodejný...
- laik si nekoupí to nejdražší co v regálu je
- odborník si zaj(e)de do velkoobchodu a druhém konci města a má ho cca za polovinu
(už tam tu značku neprodávají, proč asi?)
Jiří_Hrubý:
Citace: Jiří Schwarz 23.07.2021, 15:01
- odborník si zaj(e)de do velkoobchodu a druhém konci města a má ho cca za polovinu
Oni ti "odborníci" velmi často nakupují i v hobbymarketech, protože například mezi S-E 3606480439698 je oproti velkoobchodu v marketu levnější o 12 korun a ještě bez čekání u fakturace a pobíhání mezi regály s občas pomateným začínajícím skladníkem.
A to nemluvím o rozdílu v chráničích a v kombících.
Velkoobchod je založen pouze na tom, že odrbe náhodného či maloodběrového zákazníka, aby věrnému zákazníkovi nabídl cenu jako hobbymarket každému a to ještě ten hobbymarket dá slevovou kartu na 10 procent.
Takže vídám spoustu malých živnostníků, jak vykupují regály hobbymarketů (někteří zoufalci i tu čínu).
Ono dostat slevu která za to stojí, v tom velkoskladu není jen tak, i když je fakt, že se to dá a obchází nákupem na jinou firmu.
Mám namysli běžný materiál pro bytový instalace, ne speciality, které umí jen velkoobchod.
Miroslav Minařík:
Citace: Jiří_Hrubý 23.07.2021, 17:21
Velkoobchod je založen pouze na tom, že odrbe náhodného či maloodběrového zákazníka, aby věrnému zákazníkovi nabídl cenu jako hobbymarket každému a to ještě ten hobbymarket dá slevovou kartu na 10 procent.
Aha, tak je to tedy!
Tak skoro třicet let jsem se domníval, že o velkoobchodním prodeji vím víc, než 99% populace ale vidím, že jsem celou dobu žil v bludu!
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana