Jsou jističe známých značek z Bauhausu kvalitní?

<< < (2/8) > >>

Milan Hudec:
Schneider řadím mezi dobrou volbu, o ostatní bych nezakopl.
Každý obchod má svojí strategii cenotvorby.
Pokud na mne přijde chuť si přes víkend spíchnout rozvaděč na chatu o několika málo desítek modulů, v bau budou nejlevnější, bacha na bižuterii, tu tam nevedou.
Samo, profíci kupující stovky/ tisíce modulů budou kupovat ve velkoobchodě.

Jiří_Hrubý:
Citace: Miroslav Minařík  23.07.2021, 22:11

Aha, tak je to tedy!
Tak skoro třicet let jsem se domníval, že o velkoobchodním prodeji vím víc, než 99% populace ale vidím, že jsem celou dobu žil v bludu!

Nepochybuji o Vašich znalostech z obchodního prostředí, jen píšu, jak je to v Plzni.
Jako firma jsme měli 20% slevu z rabatu a pořád to byly ceny srovnatelné s hobby marketem. Jako chápu, že se musí uživit prostory, zaměstnanci a nenažraný vedení, ovšem pak se velmi lehce míjí účinkem rady typu "zajděte si do specializované ho obchodu".
A nejsmutnější je, že já zase pointu velkoobchodu/velkoobchodní ceny chápal asi jako to chápou např v TME, jeden kus za plnou cenu, pak množstevní sleva.
Pak snadno průměrně uvažující stavebník koupí raděj těch 10 zásuvek v BAU, než o 5-10 korun na kusu dráž ve specializované m obchodu.

Václav Třetí:
Citace: Jiří_Hrubý  24.07.2021, 10:53

...já zase pointu velkoobchodu/velkoobchodní ceny chápal asi jako to chápou např v TME...

TME a RS Components jsou sice postavení na principu množstevních slev, ale nakupovat u nich není také příliš výhodné. Ovšem pravdou je, že na stejném principu pracují i hobbymarkety. Jenže v celoevropském nebo globálním měřítku. Mnohdy mají stovky a více poboček, jak se pak s nimi může v objednávkách z výroby poměřovat nějaký český velkoobchod s elektroinstala čním materiálem s několika pobočkami, tak aby dostal jejich nákupní ceny.

Další výhodou je, že většinou nabízejí také možnost vrácení zbylého materiálu do určité doby a to může být zajímavé pro malé firmy a jednotlivce, nemusí mít sklad. Na akci se nakoupí s nějakým přebytkem a za měsíc se zbytek vrátí a ve skladu neleží na policích zbytečně peníze, na které se ještě práší.

Takže z našeho pohledu je jediným problémem prodej mizerného zboží -  v našem případě třeba jističů příšerných značek. 

Milan Hudec:
Souhlas, nicméně do elektriky se většinou žene kutil přeci jen trochu poučený o materiálech a to i díky tomuto fóru.
Tak mu popřejme pevnou ruku při výběru.

Jiří Schwarz:
Citace: Václav Třetí  24.07.2021, 11:12

...  v našem případě třeba jističů příšerných značek. 

Setkali jste se už s jističi značky NADER? Máte nějakou zkušenost s kvalitou?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana