Jde u sazby D25d připojit 30l bojler i přes zásuvku nebo to musí být napevno?
Die:
Citace: Jiří_Hrubý 20.07.2021, 16:21
Pokud bych neřešil náklady, zamýšlel bych se stejně nad ekonomičností.
Bojler 30l, který se mi nahřeje přes noc během řekněme hodiny, dvou a pak do rána chladne a když budu potřebovat více vody, nahřívám ve VT.
Oproti tomu je zřejmá výhoda akumulace do bojleru "běžné velikosti", kdy při běžném odběru je vody vždy dostatek i při operativním spínání NT.
V případě porovnání sazby D02d je to asi tak ta dvacka, oproti D01d už o stovku víc.
Podsatný pro zvážení ekonomičnosti je rozdíl 2 koruny za kWh v NT D25d a kWh v D02d a alespoň přibližný odhad spotřeby el.en. pro ohřev vody za řekněme měsíc a rovněž je dobré vědět, kdy bude platnost NT, aby se vám nestávalo, že budete muset často dohřívat za draho.
Ano, rozdíl v paušálu mezi D02d aD25d je pár korun. Dobu spínání NT mně dopředu nesdělí, může to být v noci v v rozpětí asi 00:00-06:00 a odpoledne asi 13:00-16:00, ale časy může distributor kdykoliv měnit. Známý mi řekl, že v 30 l bojleru mu teplá voda vydrží 3 dny, i když bojler vypne.
Nemá pro mě smysl dávat větší bojler, když mám spotřebu do 30 l teplé vody.
Die:
Olda Pořádek:
77 litrový bojler je pro mě naprosto zbytečný, mám spotřebu do 30 l teplé vody.
Nevím jestli je v rozvaděči místo na dvoutarif - jak to zjistím? Jak to má vypadat? Jsem naprostý laik co se týká elektřiny. Elektroměry jsou ve skříních na chodbách na patře většinou pro 4 byty.
A to i bez blokování jde jak a udělá to elektrikář legálně?
Miroslav Minařík:
Citace: Die 21.07.2021, 10:11
Olda Pořádek:
77 litrový bojler je pro mě naprosto zbytečný, mám spotřebu do 30 l teplé vody.
Nevím jestli je v rozvaděči místo na dvoutarif - jak to zjistím? Jak to má vypadat? Jsem naprostý laik co se týká elektřiny. Elektroměry jsou ve skříních na chodbách na patře většinou pro 4 byty.
A to i bez blokování jde jak a udělá to elektrikář legálně?
Pokládáte víc otázek, než je tu zvykem. Situaci posoudím zvolený elektrikář na místě samém. Porozhlédne se, zjistí stav a možnosti a výsledek oznámí hned.
Na váš dotaz: "Jde u sazby D25d připojit 30l bojler i přes zásuvku nebo to musí být napevno? " bylo odpovězeno.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana