Jaký kvalitní kurz RT (v Praze a okolí) doporučujete?

(1/3) > >>

Tomas_S:
16 let jsem dělal projektanta ve velké firmě, především oblast vn a vvn. nn také, ale průmysl, ne domovní instalace.

Nyní dělám v malé firmě a profesně mne láká připojit si ke kvalifikaci i revizního technika. Ne, že by bylo práce málo, ale profesně mne to láká a myslím, že se to i doplňuje. Je to svým způsobem pohled na normy z jiné strany. A profesně mne to zajímá.

Mám známého RT, nicméně od vás zkušenějších bych chtěl poprosit o radu:
Kde (ideálně v Praze) se přihlásit na kurz RT?
Nejde o cenu "nějak" to udělat, ale o KVALITNÍ kurz, kde se něco naučím a profesně mne to posune dále.

(Původní jasná otázka tématu zněla: "Příprava na RT - KDE?").

Jaromír Táborský:

V Praze bych se obrátil na www.elektrosva z.cz, pak v Nymburce na http://www.psis.cz/ a pokud ani to ne pak na vzdělávací agenturu www.unit.cz. Ale ne na jinou! Tato má extra modul  https://revizak.unit.cz . Všeobecně mám se vzdělávacími agenturami mizerné zkušenosti, ovšem naši dva revizní technici na Unit nedají dopustit. dejte nám pak vědět, jak jste kde dopadl, zajímá mě to.

Jan Bocek:
Citace: Tomas_S  16.07.2021, 22:17

16 let jsem dělal projektanta ..... A profesně mne to ( revize) zajímá.

Určitě vás to ( i firmu) profesně posune dále.
Nabízená nabídka mne zaujala a udělal jsem podrobnou analýzu jejich nabídek.
Tam, kde jsou fundování lektoři s velkou praxi, kde jsou možné konzultace při tvorbě
revizní zprávy a škola měření pro revizního technika a velice dobré reference, tak tam bych se neváhal přihlásit. Jistě, že to vyžaduje čas i peníze. Myslím, že za tři krát po dvou dnech školení a konzultací může být dobrý startem jak ke zkouškám na RT, tak k činnosti.

Předmět činnosti RT je dosti široký a každá oblast má svá specifika.

Jen malá praktická zkušenost. Mám letité zkušenosti v oblasti průmyslu a strojního zařízení. A proto se na mne letos obrátili dva RT se zkušenostmi v oblasti občanské výstavby na konzultace v oblasti strojního zařízení. U prvního to bylo On-line, kde to brzo skončilo prohlášením, že je to náročné a raději se bude věnovat projektům. Ve druhém případě jsme zvolili také způsob On-Line ale i osobní konzultace a nakonec asistenci při revizí malé firmy. "Můj žák" dělá deset roků projekty pro rekonstrukce bytů, technický dozor a výchozí revizní zprávy. Z počátku byl zděšený, když jsem jeho revizní zprávy začal revidovat jiným pohledem. Co tam nepatří a co tam schází a potom ta grafika....ale můj žák to vzal vážně a 14 dnů pracoval na přepracování RZ. Uznal jsem, že to dovedl skoro k dokonalosti. Proč ale o tom píši? V prvé řadě se jedná o zájem a o vztahy.Věkový rozdíl je mezi námi 30 roků. On umí anglicky lépe než já, dokonce vím, že jeho edukace v oblasti SW i HW výpočetní techniky je vyšší než u mne. Mám ale zase šedesátileté zkušenosti v oboru. A tak počátek moudrosti je v úctě....( vzájemné úctě) a tak pak je možno dosáhnout i cíle, která má uvedenou výše uvedená agentura: Cílem projektu je ověření nabytých teoretických znalostí z předchozích přednáškových dnů samostatným měřením, vyhodnocením výsledků a vypracováním revizní zprávy pod dohledem lektora.

Milan Hudec:
Je třeba rozlišovat.
Kurz ke získání osvědčení - v zásadě není problém se odpovědi na otázky naučit i individuálně plus nějaké právní minimum.
Kurz ke získání dovedností - celoživotní akce snoubící v sobě elektriku, zbožíznalství, práva, chemii, fyziku.
Revizi je možno obecně provádět po získání nadhledu a klidu nad věcí, kdy i na první pohled chybu ve své činnosti dokážete přetavit do své výhody.

Jan Yossarian:
Citace: Milan Hudec  18.07.2021, 15:47

Je třeba rozlišovat.
Kurz ke získání osvědčení - v zásadě není problém se odpovědi na otázky naučit i individuálně plus nějaké právní minimum.
Kurz ke získání dovedností - celoživotní akce snoubící v sobě elektriku, zbožíznalství, práva, chemii, fyziku.
Revizi je možno obecně provádět po získání nadhledu a klidu nad věcí, kdy i na první pohled chybu ve své činnosti dokážete přetavit do své výhody.

Přesně řečeno. Můj spolužák revizní technik vyprávěl jak platil staršímu revizákoví, že mu mohl dělat podržtašku! Skoro rok spolu lítali po revizích. Teorii nadriloval pro TIČR ale skutečný zkušenosti nasbíral v praxi. V Česku asi nezvyklý způsob ale zato asi velice účinná zkratka i když stojí prachy.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana