Musí se (nově?) vysypávat stojící elektroměrové skříně Keramzitem?

(1/4) > >>

Kamil Novák:
Před chvílí volal jeden montážník s tím, že ho pracovník distribuční společnosti pokáral, že nově umístěný pilířový elektroměrový rozvaděč uvnitř nevysypal Keramzitem.
Že se mají vysypávat pískem a proč, jsem pochopil, ale Keramzit? Nedává mi to smysl...

Vím, že bych se odpovědi mohl dopátrat pročítáním Připojovacích podmínek, ale má někdo s tímto (pro mne novým požadavkem) nějakou zkušenost?

Jiří_Hrubý:
Je to v návodu a obecně distribuční rozvaděče se taky zasypou nad teren pískem a do 20 nad keramzitem od dck.
Chová se to líp proti pocení i prorůstání plevele.
Jediné co to ale řeší úplně, je rozvaděč se spodní mřížkou, doplněný nahoře ventilační pokličkou od dck.

Kvita Ladislav:
Citace: Jiří_Hrubý  16.06.2021, 22:00

Je to v návodu a obecně distribuční rozvaděče se taky zasypou nad teren pískem a do 20 nad keramzitem od dck.
Jediné co to ale řeší úplně, je rozvaděč se spodní mřížkou, doplněný nahoře ventilační pokličkou od dck.

Kvita Ladislav:
Citace: Jiří_Hrubý  16.06.2021, 22:00

Montážní pokyn ČEZ

Pavel Horský:
ČEZ vás nemůže k ničemu tlačit!
Montáž pilíře musí být provedena dle instalačních požadavků udané výrobcem.

Mě by tedy zajímalo, zda má toto hodnotit i revizní technik, který vystavuje revizi na odběrné místo.
Pokud RT zjistí, že je pilíř pouze v zemině, měl by být ve zprávě uveden verdikt o nebezpečnosti el. zařízení? Bez správné instalace pilíře se uvnitř rozvaděče dost sráží voda na všech jeho součástech. A to je dle mého názoru nebezpečné.

Ale jak to zjišťovat?
Rozebrat část pilíře?
To bych musel být blázen :-(

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana