Jak zjistit kterým směrem na vedení teče energie?
Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Martin Škopek 01.06.2021, 17:46
K pokutě bude připočtena ještě náhrada škody dle § 19 vyhl. 395359/2020 sb.
Ano, to může být docela balík.
Ladislav Hailich:
Citace: Jirka Š. Svejkovský 01.06.2021, 17:59
Ano, to může být docela balík.
Psal jste, že elměr nic ven nepustí.
Když jsem opět zkusil ten měnič zapnout a dával asi 250W do domovní sítě, tak na elměru ta blikající dioda blikala viditelně rychleji. Takhe to tedy používat nebudu. Zkusím spojit tenhle měnič paraleleně s druhým běžným ostrovním 300W sinus,. který mám a provozovat ostrovně. Ale předtím si projdu google s info o této možnosti, nejspíš v angličtině se o tom něco najde.
Jinak ten Grid měnič by ani nemohl nikoho ohrozit poté, co elektrárna vypne přívod, protože pokud necítí napětí ze sítě, tak se ihned vypne s nefunguje.
Zatím si jen tak hraju a testuju, jak fungují fotopanely a jak se vyplatí do tohoto investovat.
Taky ten měnič jsem koupil proto, že funguje na 4xLiion, kterých mám spostu. LiFePo4 mi zatím z Číny nedošly. Měl jsem za to, že grid měniče fungují i samostatně, ale tento ne. Stejně plánuji přejít na 24V měniče.
Ladislav Hailich:
Citace: Jan Franěk 01.06.2021, 09:10
Asi to nemá cenu více komentovat. Nákup na Alíku, měření za 180kč z BAU.... a teď mi poraďte ;D .
Vidím to nějak podobně. I když se domnívám, že může jít i jen o špatné zapojení. Chtělo by to schéma zapojení a přesné typy použitých výrobků.
Když zadáte do googlu <Grid Tie Inverter> (česky to znamená "Měnič se síťovým připojením")
tak v odkazech najdete i schématické vyobrazení celého propojení. Jinak v Číně dnes vyrábí skoro všechno i elektroniku Japonských značek nebo sport. boty Adidas. Průšvih spíš je, že nám to dodávají přes Benelux, kteří sa na tom pěkně mastí kapsy.
Li-Ion aku kupuju v Číně zn. Panasonic nebo LiitoKala a všechny testuju na kapacitu. I na českých e-shopech se prodávají padělky s lákavou neskutečnou kapacitou.
Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Ladislav Hailich 02.06.2021, 15:13
Psal jste, že elměr nic ven nepustí.
To jsem nepsal.
Psal jsem, že elměr ven nic nezměří. Nebude se točit obráceně.
Ladislav Hailich:
Citace: Jirka Š. Svejkovský 02.06.2021, 18:45
To jsem nepsal.
Psal jsem, že elměr ven nic nezměří. Nebude se točit obráceně.
Ty přetoky energie do distribuční sítě by mělo hlídat např. proudové relé PRI-32. Má s tímto někdo zkušenosti?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana