Bylo hlasování v pořadu Rozpaky kuchaře Svatopluka fikce nebo realita?

<< < (2/4) > >>

Láďa R. Straka:
Toto video jsem viděl a četl diskuze pod hodnocením Pořadu. Mě to přijde jako fikce. Nedokážu si představit jak by ta data tenkrát dali dohromady.

Zdenek Skotnica:
Fikce tak napůl. Nebylo to žádné sumární měření, ale jedno lokální a podle výsledků jako že hlasovala celá ČSSR :)

Jan Franěk:
Tady je to celé celkem podrobně popsáno, včetně halsovacího mechanismu, zhruba od strany 29. Podle všeho šlo opravdu o centrální dispečink

Nakopírujte si do prohlížeče odkaz, nebo stáhněte PDF z přílohy :
chrome-extension://oemmndcbldboiebfnladdacbdfmadadm/https://is.muni.cz/th/vzb25/BP-Rozpaky_kuchare_Svatopluka.pdf

Je to zajímavý pohled i když ne zcela z technického pohledu a nedá nám 100% odpověď.  Pořád se jedná pouze o odlehčovací téma  ;)

Jiří_Hrubý:
Citace: Láďa R. Straka  17.05.2021, 00:34

Nedokážu si představit jak by ta data tenkrát dali dohromady.

V dobách před androjdem, fejsem a gůglem, používalo lidstvo zejména mozek a vědomosti ukládalo v něm.
Nedavno jsem se setkal se zoufalcem, který počítal jednoduchou rovnici na mobilu a hrozně se divil, že než to namačkal, měl jsem to na papíře, takže toliko k přínosu digitalizace k rozvoji digitální demence (toto je již zavedený psychiatrický termín)
Data se nesdílela na fejsu, ale vysílačkou, provozním telefonem, případně dálnopisem.
Od roku 66 byl centrální dispečink přenosovky, kde měli k dispozici všechny hodnoty z uzlových rozvoden.
Jinak když bych chtěl získat nějakou vypovídající hodnotu, nepoužíval bych hodnoty z přenosovky, ale ze stovkovýho trafa, které by napájelo pokud možno jen DTS pro občanskou zástavbu.
Další možnost postavit do několika  zděných uprostřed sídliště provozáky s vysílačkou a pohlídat ampermetry.

Michal Čeleda:
Hlasování bylo asi tak 50/50, stačilo, aby někde sepnul někde nějaký větší odběr, a hnedka hlasovaly tisíce diváků.

Mě by spíš zajímalo, jestli jsou někde dostupné ty druhé alternativy, přesněji řečeno těch pár záběrů, než se děj vrátil do původní linky.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana