Proč nemohu mít před elektroměrem výkonový jistič místo běžného modulárního?

<< < (2/7) > >>

Jan Yossarian:
Citace: Rozvodak  12.05.2021, 14:18

Moc vám nerozumím. Deony se používaly léta páně... Tak co by to nešlo dnes? U velkoodběratel e nic jiného nenajdete.

Myslel jsem to pro maloodběr, tedy pokud by to šlo. Máme tři byty na jedno odběrné místo a to je peklo. Každý zkrateček v síti a máme tmu! Tak jediná možnost je prý vyměnit hlavní jistič za jiný než běžný modulární.

Rozvodak:
Pro malodběr jistič s charakteristik ou B, trvale nastavenou hodnotou jističe a připojení vodičů zhora.

Tomu odpovídají třebas J2RU 50B a moderní náhrady.

U jističů s nastavitelnou spouští platila zásada, že Imax je shodný s hodnotou na faktuře a štelovací kolečko je pod zaplombovaným krytem.

Jiří_Hrubý:
Osadit třeba BC160 není problém, ale...
Rozvaděč na to musí být uzpůsoben od výrobce a charakteristik a musí odpovídat smlouvě.
Pak je otázka, jestli není snazší, vzhledem ke třem bytům na jedno OM, jít o stupeň nahoru s jističem.
Céčko, déčko, se pro byty  těžko zdůvodní.

František Šohajda:
Už jsem několikrát předělávat jistič  J2RU 50B 40A na jištění 20A pro řadu garáží (10)...
Majitelům se zdálo že hodně platí?
Běžně byl v elektroměráku tento jistič ,  zaplombován s připojovacími podmínkami.
Já jsem tam dával modulární!
Dnes chtějí modulár, dříve jistič J2RU běžný. :o

Rozvodak:
Citace: Jan Yossarian  12.05.2021, 16:42

Myslel jsem to pro maloodběr, tedy pokud by to šlo. Máme tři byty na jedno odběrné místo a to je peklo. Každý zkrateček v síti a máme tmu! Tak jediná možnost je prý vyměnit hlavní jistič za jiný než běžný modulární.

Tak zkrateček se normální instalaci moc nevyskytuje, když pominu prasklou žárovečku.  ;)

Bohužel jste neuvedl víc detailů pro nějakou fundovanější odpověď. Zamyslel bych se nad selektivitou ,  hodnotou hlavního jističe ,  instalovaným příkonem a vedením.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana